Konteyner kiralama pazarındaki aktivite yüksek olmaya devam ediyor.

2009 yapımı, 4.253 teu'luk Synergy Keelung , Mart ayı sonlarında onarıldıktan sonra, Tayland'ın Bölgesel Konteyner Hatları (RCL)  minimum 24 aylık bir süre için 23.000 $'dan sabitlendi.

Braemar en son haftalık konteyner raporunda, "Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, çoğu gemi sahibi dönem fikirlerini buna göre yeniden düzenledi - özellikle 3.000+ teu segmentindeki gemiler için ve düşük arz göz önüne alındığında, diğer operatörler muhtemelen yeni daha uzun dönem trendine uyum sağlayacak" dedi. .

Hamburg'un Yeni ConTex kiralama platformunun en son raporu, gemi kiralama oranlarının neredeyse tüm tonaj segmentlerinde sabit kaldığını ve gemi sahiplerinin daha uzun vadeli taahhütler almayı başarmasıyla Atlantik ve Asya'daki besleme gemilerinin oranlarının yeniden yükselmeye başladığını belirtti.

Her büyüklükteki gemi için belirgin bir şekilde yükselen kiralama oranları, Haziran 2022'den bu yana ilk kez ılımlı ama gözle görülür bir artış eğiliminde olan Alphaliner Charter Index'e de yansıdı.

Alphaliner en son haftalık raporunda, "Satış ve satın alma pazarı da dahil olmak üzere tüm cephelerde aktif olan iki yolcu gemisi devi MSC ve CMA CGM ile talep genel olarak güçlü." dedi.

Asya konteyner danışmanlığı Linerlytica'daki araştırmacılar yakın tarihli haftalık raporda şunları belirtti; “Taşıyıcıların fiyatlandırma disiplinini sürdürme konusundaki kararlılığı önümüzdeki aylarda test edilmeye devam edecek, çünkü kiralama fiyatları ve yeniden satış fiyatları artmaya devam ediyor, gemi kullanılabilirliği hızla düşüyor ve taşıyıcılar yazın yoğun sezon olarak yeni kapasite eklemeleriyle ilerlemek için yenilenmiş bir güven gösteriyorlar."

Editör: Nermin İstikbal