Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli’de 39 liman ve iskelenin olduğunu belirterek, “Limanların böyle gitmesini doğru bulmuyorum. Bu limanların toplam kapasitesi Hamburg limanı kadar. Akılsızca bir şey yaptığımız ortada değil mi? Bunun bir stratejisinin olması gerekmiyor mu?” dedi.

BÖYLE GİDERSE MARMARA DENİZİ ÖLECEK

Kafkametler'in kaptan köşkü karaya çıkartıldı Kafkametler'in kaptan köşkü karaya çıkartıldı

Konuk olduğu Kocaeli Sanayi Odası’nın toplantısında konuşan Başkan Büyükakın, “Limanların böyle gitmesini doğru bulmuyorum. Bu limanların toplam kapasitesi Hamburg limanı kadar. Akılsızca bir şey yaptığımız ortada değil mi? 39 liman ve iskele var. Gemilerin yanaşması lazım. Büyütmem desem bu kez fabrikanın yaşam süresi azalacak. Ama hep böyle gider mi? bunun bir stratejisinin olması gerekmiyor mu? İlla denizi doldurmak mı gerekiyor. Lazımsa dolduralım. Doğru işler yapmadığımız için yarın yumurta kapıya geldiğinde doldurmayalım. Biz bu şehirde yaşıyoruz aynı zamanda. Böyle giderse Marmara Denizi ölecek.” diye konuştu.

TÜRiBİNE OYNAYANLAR MI KAZANACAK

“Arıtma tesisi yapmayan bir belediye başkanını bu toplum alkışlıyorsa ne yapacağız. Popülizm mi kazanacak. Sadece türbine oynayanlar mı kazanacak. Vergilerimiz nereye gidiyor diye sormaz mı? Bu şehrin lojistik köy yapması bu şehrin sanayisinin yaşaması için çok önemli değil mi? USTAM diye bir proje yaptık. Sizler hep ara eleman bulamıyoruz diye şikayet ediyorsunuz. Kursları açtık. Sizler için ara eleman yetiştiriyoruz”

Editör: Nermin İstikbal