Sonbahar Dolunayının içimizi ferahlatan, körelmeye yüz tutmuş en güzel duygularımızı yeniden canlandıran ve kainatın bütün yıldızlarını yüreğimizi akıtarak bizlere inanılmaz çoşkular yaşatan o egzotik parıltılarla süslenmiş ışıkları, gecenin sessiz ve mas

Sonbahar Dolunayının içimizi ferahlatan, körelmeye yüz tutmuş en güzel duygularımızı yeniden canlandıran ve kainatın bütün yıldızlarını yüreğimizi akıtarak bizlere inanılmaz çoşkular yaşatan o egzotik parıltılarla süslenmiş ışıkları, gecenin sessiz ve masum karanlığında, Ege'nin en şehvetli yakamozlarının gözlerimizi kamaştıran muhteşem danslarının son gösterimlerini sunacaklar.  Sevginin ve dostluğun denizindeki huzur ile mutluluğun keyfini doyasıya yaşama fırsatını bulacaksınız. 

İşte böylesine yoğun yaşanan anlamlı duyguların ve zevklerin zirvesinde yaşam anlayışınızı yeniden tanımlamaya başlayarak sorgulayacak ve sürekli ertelediğiniz sizi ömür boyu rahatsız eden düşüncelerinizden, bütün kaygılarınızdan ve sorunlarınızdan uzaklaşarak ruhsal dengelerinizi motive edeceksiniz. Vücudunuzun bozulan      bio-ritmi yeniden düzene girecektir. Böylesine harika güzelikteki sunumlar içinde yaşamın acı ve ezici gerçekleriyle yüzleşmeye hazırlanırken, ufkun hiç görünmeyen derinliklerinde yepyeni bir gün, şafak vaktinin alaca karanlığındaki yaşam sevinciyle yeni düşlere yelken açıyor. Biz de şimdi hiç zaman kaybetmeden yeni keşiflerin ve yeni maceraların peşinden bütün hayallerimizi rüzgarlara savurup vira demir diyoruz ve seyrimize kaldığımız rotadan devam ediyoruz.

 Koylar terkedilmiş, huzur dolu ve gerçek sahipleriyle baş başa kalmış. Yaz aylarında görmeye alışık olmadığımız bu sessizlik ve doğal görüntüler karşısında inanın ki çok büyük keyif aldık. Yelkenlerimiz Kuzey rüzgarlarının coşkusu ile yavaş yavaş şişerken, yeni sevdalara, belleğimizde saklı kalmış düşlere, yeniden yeşeren umutlara ve bizi hasretle bekleyen Ege’nin sevgi dolu muhteşem güzellikteki koylarına inanılmaz bir heyecan içinde sabırsızlıkla dümen çeviriyoruz. Ekincik koyunda bizi, yıllarca başka diyarlara göç etmekten yorgun düşmüş ve sonunda buraya yerleşmeye karar vermiş sıska bir karabatak istemiyerekte olsa karşılıyor. Ekincik koyuna sahiplendiği cüretkar tavırlarından belli oluyor. Sanki koya gelişimizi protesto edercesine kızgın kızgın dalıp dalıp çıkıyor.

Şehrin, suç ve günah kokan yozlaşmış bıkkın yaşamının kulaklarımızı sağır eden çığlıklarında, bizi çaresizliğin içine sürükleyen köhnemiş duyguların esaretinden ve açmazlar içinde boğulduğumuz kaygılarımızdan uzaklaştıracak olan mavi tutkunun evrensel sevgisinde, yeniden nefes alabilmenin ve yeniden doğmanın zevkine varacağız. Kronikleşerek, yüreğimize bütün acılarıyla hançer gibi saplanan sorunların anaforları ve benliğimizi tüketircesine saran ironik yaşamın anlamsız kalıntıları, ılık bir sonbahar gününün dağların tepelerine düşen ilk karanlığının içinde sonsuzluğa dek kaybolup gidecek. İlk ışıklarını cömertçe hazırlayan yorgun gecenin haylaz yıldızları, demet demet sevgi yağdıracaklar martıların kanatlarından güvertede uyuyan çiğ tanelerinin üstüne.  Avlanmaya çıkmış, zaten sayıları da oldukça azalmış bir kaç tane yalıçapkını bizden çok tedirgin olmuşa benzer, sanırım o kadar da kızgınlar. Ama belli ki o masmavi suların ve yeşilin dünyasında yalnız olmaktan son derece mutlular.

Sokaklarını, kaldırım taşlarını ve yıkık duvarlarını tükenmiş umutların, yokluğun ve yitirilen en güzel duyguların işgal ettiği şehrin o sınır tanımayan ezici egemenliğinden kurtulup, mavi özgürlüğün bize insan olduğumuzu hatırlatan dostluk kokan sularında takılı kalmak, inanın  insana müthiş bir duygu fırtınası yaşatıyor.

Günübirlik geçici değerlerin hüküm sürdüğü, bütün egemenliği ile benciliğe bulanmış iğrenç hırsların kapladığı ve yalnızca çıkar ilişkilerinin otoritesinin geçerli olduğu, çoğu zaman da insan olduğumuzu bize unutturan şehrin ağır baskılarından uzaklaşmayı başarabilmek, yaşam boyunca kazanabileceğimiz en büyük ödüldür. Çünkü o gün yaşamınızın ilk Güneş'ini gördüğünüz ilk gününüz olacaktır.

Dramatik kaygılarınızın yarattığı huzursuzlukların can sıkıcı bunaltılarını, Ege’nin sevgi yüklü, turkuaza bulanmış mavi tenli huzur dolu sularında sonsuzluğa dek mahkum edin.