Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği önderliğinde ve Türkiye'deki tüm kılavuzluk teşkilatlarının destek ve katılımlarıyla her yıl gerçekleştirilen Meslek Şehitlerini Anma ve Kılavuz Kaptanlar Haftası etkinlikleri törenlerle başladı. 

Deniz ticaretinin devamlılığı için tecrübe, emek ve özveriyle Türk Boğazları’nda ve denizlerinde 7/24 görev yapan kılavuz kaptanların ‘Kılavuz Kaptanlar Haftası ve Meslek Şehitlerini Anma Töreni Trabzon Limanı'nda da Trabzon Limanı Genel Müdürü H.Muzaffer Ermiş'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Trabzon Limanı Genel Müdürü H.Muzaffer Ermiş; ''Malum, limanlar bir süre de olsa yönetici olmadan yönetilebilir. Ancak, kılavuz olmadan limanlar olmaz. Bu itibarla, limanların vazgeçilmez asli unsuru olan Kılavuzlarımızın haftasını farkındalık yaratmak adına kutladık. Kılavuzlar liman ile gemi arasında köprü kuran, gemileri karşılayıp, uğurlayan her şartta hizmet gayreti içinde olan isimsiz kahramanlardır. Kılavuz Kaptanlar Haftasının Türk Kılavuz Kaptanları için yararlı sonuçlar orta koymasını temenni ederim.'' dedi.

Gerçekleştirilen törende denize çelenk bırakıldı. Çelenk atmaya Genel Müdür Yardımcısı Emin Bilgin, Kılavuz Kaptan Turan İzmirli, Kılavuz Kaptan Hakan Aksu, Enspektör Kapt. Mustafa Sula ve gemi adamları iştirak etti.



Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, görev esnasında şehit olan Kılavuz Kaptanlar ile ebediyete intikal etmiş olan Kılavuz Kaptanların ruhları için, çelengin denize atılmasını müteakiben Fatiha okundu.

Editör: TE Bilişim