2022 Dünya Kupası organizatörleri,Katar'da bir ay sürecek etkinlikte 1000'den fazla otel odası sağlamak için üçüncü bir yolcu gemisi kiraladılar. 

Tahmini 1,2 milyon insan 20 Kasım'da başlayacak oyunlar için küçük Ortadoğu ülkesine gelecek. başkent Doha'daki 31.000 odalı otel kapasitesi bunu karşılamak için yetersiz  kalacak.

Katarlı organizatörler, katılımcıların kalacak bir yerlerinin olduğundan emin olmak için, şehrin kenarında konteynerli "kabinler", Qetaifan Adası'nda 1800 kişilik bir çadır "hayran köyü", çeşitli daire seçenekleri ve üç tane MSC Cruises tarafından işletilen yolcu gemileri dahil olmak üzere çeşitli önlemler alıyor. . 

Katar daha önce iskelede konaklama için MSC World Europa ve MSC Poesia'yı kiralamıştı ve şimdi bunlara MSC Opera'yı ekledi. Oyunlar sırasında gemide kalma ücretleri gecelik 470$ civarında seyrediyor.

MSC Opera, 2.700 yolcu kapasiteli 2004 yapımı bir yolcu gemisi, 2015'te kapsamlı bir tadilattan geçti,  
2019'da Venedik'in ünlü Giudecca Kanalı'nda demirlemiş bir nehir yolcu gemisiyle çarpıştığında haberlerde konu oldu.

 Olayın teknik nedeni, köprü kontrollerinde güç kaybıyla ilgili yanlış zamanlanmış olmasıydı.

Kaptan ve birden fazla mürettebat olaydan suçlu bulunarak hapis cezasına çarptırıldı, ancak cezalarını para cezasına çevirerek kariyerlerine devam edebildiler.

Her gün uçakla gidip gelmek isteyenler için komşu BAE'deki 115.000 otel odası mevcut ancak hızla doluyor. The National'a göre, Emirates'teki oda rezervasyonları ve Dubai ile Doha arasındaki kısa duraklı uçuşlar için yapılan rezervasyonlar hızla artıyor. 

Editör: Nermin İstikbal