Karpowership, Afrika ülkesi Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin bir liman şehri olan Matadi’ye 200 Megawatt kapasiteli yüzer enerji santrali kuracak.

Türk Enerji şirketi Karpowership enerji gemileri uzun yıllardır rakiplerini tek tek saf dışı bırakarak Afrika ülkelerinin enerji ihtiyaçlarını giderek artan ölçüde karşılamaya devam ediyor.

Başta Afrika olmak üzere Küba ve Brezilya başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde yüzer enerji santrallerinden elektrik üretimi yapan Karpowership, görüşmelerin tamamlanması halinde Afrika ülkesi Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin bir liman şehri olan Matadi’ye 200 Megawatt kapasiteli yüzer enerji santrali kuracak.

Karpowership İş Geliştirme Müdürü Zitouni Zyed Akram, Kongo Elektrik Sektörü Düzenleme Kurumu (ARE)’nin kendilerine olumlu görüş bildirdiğini açıkladı.

Zitouni Zyed Akram, “‘’14 Ekim 2022 günü ARE, Matadi’deki 200 megavatlık yüzer enerji santralimiz için imtiyaz talebimiz için bize olumlu görüş verdi” dedi.

Karpowership’in Afrika macerası 2014’te Gana ile 10 yıllığına imzalanan 450 MW enerji anlaşmasıyla başladı. 2019’da ülkede Sekondi askeri limanı için bir başka anlaşma daha yapılırken bu anlaşmalarla ülkenin enerji ihtiyacının yüzde 26’sı sağlandı. Şirket sonrasında Kasım 2015’te Zambiya ve Mozambik ile ortak bir anlaşma imzaladı.

Dünyanın en büyük enerji gemisi filosuna sahip Karpowership, dünyanın ilk yüzer enerji santrali olan Powership projesini tasarladı ve inşa etti. Powership, platform ya da gemi üzerinde kurulu, LNG, doğalgaz ve fuel oil ile çalışabilen yüzer bir enerji santrali.

whatsapp-image-2022-10-17-at-16.33.23.jpeg

Kaynak: Denizcilik dergisi

Editör: Nermin İstikbal