Değerli Okurlar, Bugün 29 Haziran, Çok değerli hocam, hocamız, yürekli dürüst insan, kendini mesleğine adamış denizci ve değerli bir akademisyen, vatansever, her zaman yol gösterici baş kılavuz kaptan, iyi bir aile reisi ve baba, öğrencilerinin hem hoc

Değerli Okurlar,

Bugün 29 Haziran, Çok değerli hocam, hocamız, yürekli dürüst insan, kendini mesleğine adamış denizci ve değerli bir akademisyen, vatansever, her zaman yol gösterici baş kılavuz kaptan, iyi bir aile reisi ve baba, öğrencilerinin hem hocası hem abisi, dostlarının gerçek vefalı dostu, Türk denizcilik sektörüne eğitimine sayısız katkısı olan denizcilik sektörünün duayenlerinden biri, hepimizin gönlünde ayrı yeri olan, birçok insanda ve benimde denizcilikle ilgili akademik çalışmalarımda değerli katkıları ve emeği olan çok sevdiğim Necmettin AKTEN Hocam’ın aramızdan ayrılışının üçüncü yılı.

Kaptan Prof. Dr. Necmettin AKTEN Hocamın sektördeki herkesin bildiği üzere denizcilik sektörüne sayısız katkısını belirten özgeçmişini daha önceki yazılarımda yazmıştım. Bu yazımda Necmettin Hocamın aramızdan ayrılışının üçüncü yılında sevenlerinin, dostlarının ve öğrencilerinin hocama mesajlarını yazmaları için hocamı anma defteri açmak istedim.

Kaptan Prof. Dr. Necmettin AKTEN Hocama tekrar Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar dilerim. Ruhun şad, mekanın cennet olsun Necmettin Hocam. Ailenin, sevenlerinin, öğrencilerinin ve benim kalbimde sonsuza kadar yaşayacaksın.  Türk denizcilik sektörünün gelişmesine katkı sağlamak için biz yetiştirdiğin öğrencilerin senden devir aldığımız bayrağı yaşadığımız sürece emanetin olarak taşıyacağız.

Kıymetli Hocamın kendisi ile ilgili yazdığım bir yazıda dostlarının iyi dileklerine karşı yazmış olduğu yazıyı  tekrar sizinle paylaşmak istedim. Şu an aramızda olsaydı eminimki aynı dilekleri paylaşacaktı…

"Değerli dostlarımın ve meslektaşlarımın beni yere-göğe koyamayan güzellik ve nezaket dolu yorumlarına ne diyebilrim bilmiyorum. Sevilmek güzel bir duygu. Sevmek de en az sevilmek kadar hisli bir tutku.

Hani Yunus Emre'nin o eşsiz dizelerine eş koşmak mümkün olsa şöyle diyebilir miyim? “seveni severim sevilmekten ötürü”

Sevgili Jale'ye ve diger dostlarıma sevgilerini taa bana kadar ilettikleri icin sonsuz teşekkürler"

Kapt.Necmettin Akten