UZMAR Denizcilik tarafından 2017 yılı sonunda temeli atılan ve 2019 yılında eğitime başlanan Kaptan Altay Altuğ İlkokulu ilk mezunlarını verdi.

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bulunan ve altıyüzden fazla öğrencinin eğitim ve öğrenim gördüğü Kaptan Altay Altuğ İlkokulu’ndan mezun olan 125 minik öğrenci için düzenlenen mezuniyet törenine UZMAR Denizcilik kurucu ortakları A. Noyan Altuğ ile Ş. Kaan Altuğ eşleriyle birlikte katıldılar. Törende konuşma yapan A. Noyan Altuğ ve Ş. Kaan Altuğ, aileleri ve UZMAR Denizcilik için eğitime destek vermenin ne denli önemli olduğuna değinerek ilkokuldan üniversiteye kadar verdikleri destekleri her zaman devam ettireceklerini ve bundan duydukları gururu dile getirdiler.

35 derslikli Kaptan Altay Altuğ İlkokulu, İzmir’in Karşıyaka İlçesi Soğukkuyu Mahallesi’nde bulunuyor. Dört adet anasınıfı, iki adet fen laboratuvarı, resim ve müzik odaları, amfi tiyatro düzeninde çok amaçlı etkinlik salonu ve spor salonu ile birlikte toplam 8634 m2 arsa üzerine kurulu okulda bin öğrenci eğitim görebiliyor. UZMAR Denizcilik tarafınan İTÜ Denizcilik Fakültesi Tuzla Yerleşkesi’nde inşa edilen Kaptan Altay Altuğ Laboratuvar ve Yemekhane binası da geçtiğimiz yıl Eylül ayında faaliyete geçmişti. 2021 yılında kaybettiğimiz duayen denizci ‘Beybaba’ Kaptan Altay Altuğ’un oğulları Ş. Kaan Altuğ ve A. Noyan Altuğ, eğitim alanında yeni sosyal sorumluluk projelerinin de gündemlerinde olduğunun bilgisini verdiler.

Editör: TE Bilişim