Kız çocuklarının eğitimi için Türkiye'nin denizlerini kano ile geçmeyi hedefleyen Şenol Özdemir, Hatay'da tamamlayacağı deniz yolculuğu sırasında Beykoz'da mola verdi.
Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk) adına farkındalık oluşturmak için 14 Mayıs'ta Hopa'dan yola çıkan Özdemir'i emekli Tümamiral Cem Gürdeniz de sosyal medyadan yaptığı paylaşımla tebrik etti.

Gürdeniz, "Şenol Özdemir, 14 Mayıs 2022 günü Hopa’dan başladığı ve Hatay’da tamamlanacak “Kano ile Mavi Vatan” seyrinde bugün Göksu Deresi, Küçüksu, Beykoz’a giriş yaptı. Uzun bir yolculuk sonrası onarım ve dinlenme için İstanbul’da olacak Şenol’u azminden ve başarılarından dolayı tebrik ederim." ifadelerini kullandı.

Şenol Özdemir, 14 Mayıs 2022 günü Hopa’dan başladığı ve Hatay’da tamamlanacak “Kano ile Mavi Vatan” yolculuğunda bugün Göksu Deresi, Küçüksu, Beykoz’a giriş yaptı. 

Koruncuk vakfının kızları ise Şenol Özdemir’e Anadolu hisarı sahilindeki yerlerini alarak alkışları ile moral verdi.  Beykoz Denizcilik ve Su ürünleri Meslek Lisesi mezunlarından Kaptan Erol Aydın teknesi ile Koruncuk kızları ve @kanogezgini Şenol Özdemir boğazın eşsiz güzelliğinde buluşturp şahane görüntüler yaşanmasını sağladı. Buluşmada ayrıca  yaşayan efsane, sayısız rekorun sahibi emekli sat komandosu Namık Ekin’de hazır bulundu ve Şenol’u gözyaşları ile karşıladı.

Beykoz’dan Anadolu Hisarı’na kadar Şenol Özdemir’e Ali Ertan Güney kanosu ile eşlik ederek  'boğazın sularına hoş geldin' dedi.

Nartugan Yapım ve So-Be Film yapımcılığında çekilmekte olan Kano İle Mavi Vatan Belgeselinin çekimlerine de devam edildi.

Bilmeyenler için not: Yönetmen Gültekin Bayır, Şenol Özdemir’in  bu büyük macerasını ve kano yolculuğunu motosikleti ile karadan takip ederek bir belgesel film hazırlıyor. Şenol’un Mavi Vatan sınırlarının üzerine çizdiği Hayali bir Hilalin ortasına Anadolu merkezli bir Yıldız Hattı Rotasını çizerek Mavi Vatan Kavramına en büyük Türk bayrağı ile atıfta bulunmak istiyor.

Özdemir, öğlen saatlerinde  kıyıya Anadolu Hisarı Göksu Marin Tesislerinde ayak bastı. Bosphorus Kürek ve Kano Okulunda kendisini karşılayan kano sporcuları, denizcilik sektörünün önemli isimleri ve hayranları ile buluşmada güzel ve duygusal bir kavuşma yaşandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı yolculuğun tüm aşamalarında Şenol Özdemir’i yakından takip ediyor ve moral desteği veriyor. Beykoz Kürek Kano Spor Okulunda misafir edilen kanosu ile sabah saatlerinde Beykozlu kanocular ile sohbet eden Şenol Özdemir Anadolu Hisarı Bosphorus Kürek - Kano Okuluna doğru yapacağı yolculuğuna çıktığı sıralarda Beykoz Belediyesi katkıları ile gelenlere ücretsiz kano eğitimleri de veriliyordu.

Editör: CAHİT İSTİKBAL