İstanbul Boğazı’nda yasa dışı kara kıllı midye avcılığı yapan şahıslar suçüstü yakalandı. Denizin altına zulalanan 1,5 ton olan midye dolu çuval, Deniz Limanı Şube Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği kurbağa adamları tarafından çıkarıldı.

AW060402_06

Toplam 5 kişiye 41 bin 724 TL idari para cezası kararı uygulandı.

Çanakkale Boğazı’nda gemi yangını Çanakkale Boğazı’nda gemi yangını

Marmara Denizi ve İstanbul Boğazı’nda kara kıllı midye avcılığına yönelik denetim yapıldı. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan denetime, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Zabıta Daire Başkanlığı Deniz Zabıta Amirliği ekipleri katıldı.

AW060402_04

Ekiplerin takibiyle bir teknenin yasa dışı avcılık yaptığı tespit edildi. İBB Deniz Zabıta Amirliği su altı kamerası ile yapılan incelemede deniz altına zulalanan midyelerin yerleri tespit edildi. Bunun üzerine Deniz Limanı Şube Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği kurbağa adam ekipleri su altında çuval içinde doldurulmuş şekilde yaklaşık 1,5 ton olan kara kıllı midye dolu çuval çıkardı. Canlı olan midyeler doğal yaşamına geri bırakıldı.

AW060402_01

Yasa dışı su ürünleri avcılığı yapan tekne kaptanı dahil olmak üzere toplam 5 kişiye 41 bin 724 TL idari para cezası kararı uygulandı.

Editör: Nermin İstikbal