Japonya'nın Wakayama kentindeki balıkçı limanında düzenlenen kampanya etkinliğine katılan Japonya Başbakanı Fumio Kişida'ya bir saldırgan sis bombası attı.

Kişida, Saikazaki balıkçı limanını gezerken, genç bir adam başbakanın arkasına bir cisim fırlattı. Kişida arkasını dönmüştü ve nesneyi görmedi, ancak Kişida'nın yanında duran bir yardımcı, cihazı uzaklaştırdı ve ardından başbakanı ters yöne itti. 

Saldırının başladığını gören katılımcılar olay yerinden kaçmaya başlarken, kalabalıktan biri bomba olduğunu haykırdı.Yerel polis, şüpheli saldırganı hemen yakaladı. Kküçük bir boru bombası veya duman bombası olduğuna inanılan nesne yüksek sesle patladı. Başbakan zarar görmedi ve tahliye edildi; bir polis memuru hafif yaralandı. 

Saldırı, Japonya'daki siyasi kampanyaların güvenliğiyle ilgili endişeleri artırdı: Önceki başbakan Shinzo Abe, Temmuz 2022'de Japonya'nın Nara kentinde bir kampanya konuşması sırasında iki kez vurularak öldürüldü. Bununla birlikte, Kişida seyahat programını değiştirmeden sürdürme sözü verdi.

Editör: Nermin İstikbal