Japonya merkezli bir grup şirket, deniz yakıtı olarak kullanılacak amonyak için tedarik zincirinin geliştirilmesi üzere ortaklık kurdu.

Japon ticaret şirketi Itochu, kimya firması Ube Industries ve deniz taşımacılığı şirketi Uyeno Transtech, deniz yakıtı olarak kullanılacak amonyak için yerel bir tedarik zincirinin geliştirilmesi üzere bir ortak girişim kurmayı kabul etti.

Itochu, proje için yerel amonyak tedarik üslerinin yanısıra, amonyak yakıt ikmal gemilerinin geliştirilmesinden ve inşasından sorumlu olacak. Ube Industries, deniz yakıtı olarak amonyak tedariki ve ortak proje için karada bir tedarik tesisinin geliştirilmesi üzerine bir çalışma yürütecek. Uyeno Transtech ise, bir amonyak yakıt ikmal gemisinin geliştirilmesinin yanısıra amonyak yakıt ikmalinin güvenlik standartlarını inceleyecek.

Japon hükümeti şubat ayında, ülkenin enerji ve denizcilik sektörlerinin başbakan Yoshihide Suga'nın 2050 karbon nötr hedeflerine uygun olarak 2050 yılına kadar 30 milyon ton amonyak kullanmasını sağlamak amacıyla kamu hizmetleri ve nakliye sektörleri için önemli amonyak yakıt sağlama planları geliştirme planlarını planladı.

Japon hükümeti şubat ayında, başbakan Yoshihide Suga’nın 2050 karbonsuzlaşma hedefleri doğrultusunda 2050’ye kadar ülkenin enerji ve taşımacılık endüstrilerinin 30 milyon ton amonyak kullanmasını sağlamak amacıyla kamu hizmetleri ve taşımacılık sektörleri için amonyak yakıt tedarik zincirini geliştirme planlarını açıklamıştı.

Editör: TE Bilişim