İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği (İTÜ DEFAMED) Mentorluk ve Etüt Merkezi öğrencilerin kullanımına açılıyor.

İTÜ Denizcilik Fakültesi (İTÜDF) Tuzla Yerleşkesi bünyesinde, geçtiğimiz Şubat ayında, İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu’nun da katımıyla, sektör temsilcilerinin yoğun ilgisiyle açılışı gerçekleştirilen Mentorluk ve Etüt Merkezi bu defa fakülte öğrencilerini ağırladı.

İTÜDF Dekan Vekili Prof. Dr. Özcan Arslan, İTÜ DEFAMED Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Teker, Genel Sekreter Çağlar Coşkunsu, Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Üstün ile Yönetim Kurulu Üyesi ve Öğretim Görevlisi Gizem Çevik’in katılımıyla düzenlenen bu ikinci açılışta, öğrencilerle merkezin amaçları ve hedefleri doğrultusunda neler yapılabileceği ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. 6 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilen etkinlik sırasında bir konuşma yapan İTÜDF Dekan Vekili Prof. Dr. Özcan Arslan, göreve geldiği ilk günden bu yana Mezunlar Derneği’nin desteğini hep yanında hissettiğini, dernek öncülüğünde pek çok mezunun öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamak için çaba sarf ettiğini belirtti. İTÜ DEFAMED Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Teker öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında Mentorluk ve Etüt Merkezi bünyesinde mezunlarla öğrencileri bir araya getireceklerini, söyleşiler düzenleyerek mezunların tecrübelerini öğrencilerle paylaşabilecekleri bir ortam hazırlayacaklarını söyledi. Teker’in konuşmasını destekleyen Genel Sekreter Çağlar Coşkunsu ise “Sizler bizim gözbebeğimizsiniz” vurgusunu yaparak, çağdaş eğitim sistemlerinin Denizcilik Fakültesi öğrencileri için öneminin altını çizdi. Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Üstün geçmişten bugüne denizcilik eğitiminin büyük gelişim gösterdiğini söyleyerek mezun-öğrenci buluşmalarının sağlayabileceği faydalardan bahsetti. Son olarak söz alan İTÜ DEFAMED Yönetim Kurulu Üyesi ve Öğretim Görevlisi Gizem Çevik merkezin faaliyetleri arasında mentorluk sistemini de devreye sokacaklarının müjdesini verdi. 

Hem mesleki anlamda hem de denizcilik örf ve adetleri ile ilgili öğrencilerin mezunlardan faydalanabileceği bir alan olarak tasarlanan merkezin en önemli unsurlarından biri de Levent Şen tarafından geliştirilen sanal eğitim gemisi sistemi. Etkinlik sırasında, ilerleyen süreçte tüm İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencileri tarafından kullanılması hedeflenen sistemle ilgili de bilgi verildi.

İkramlar eşliğinde, keyifli sohbetlerle devam eden etkinlik sırasında merkezin çalışma prensipleri belirlenerek, yapılacak öncelikli çalışmaların tohumları atıldı.

Editör: TE Bilişim