Koster Armatörleri ve İşletmeciler Derneği (KOSDER) ve Türk Armatörler Birliği (TAB)’nin bu yıl ilkini düzenlediği İstanbul Uluslararası Denizcilik Konferans ve Gala Yemeği (ISTSHIP-22) Türk ve dünya denizciliğinden önemli isimlerin katılımıyla gerçekleştirildi. 

İstanbul Divan Kuruçeşme’de yapılan organizasyona; INTERCARGO Başkanı ve Yunan Armatörler Birliği Temsilcisi Dimitris J. Fafalios, Yunan Koster Armatörleri Derneği Başkanı Charalampos Simantonis, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, Alman Armatörler Birliği Başkanı Gaby Bornheim, Marsilya Fos Denizcilik Birliği Başkanı M. Alain Mistre, Yunan Koster Armatörleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nikolaos Liapis, Yunan Koster Armatörleri Derneği Denizcilik İşleri Danışmanı Andreas Syrigos, Lloyd's Register Maritime Dekarbonizasyon Merkezi Program Yöneticisi Charles Haskell, Piri Reis Üniversitesi’nden Prof. Dr. Oral Erdoğan, Optima Shipping Pazar Analizi ve İstihbarat Başkanı Angelica Kemene, BIMCO Baş Analisti Niels Rasmussen ve YILPORT Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Yüksel Yıldırım, TAB ve KOSDER üyeleri ile yerli ve yabancı çok sayıda davetli katıldı. 

Etkinliğin ilk misafir ülkesi olan Yunanistan’dan da çok sayıda misafirin de yer aldığı ISTSHIP-22, açılış seremonisi ile başladı. Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Kalkavan Sesel ve Türk Armatörler Birliği (TAB) Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ergenç'in açılış konuşmalarının ve kurdele kesiminin ardından panellere geçildi. 

Keynote bölümünde; The Maritime Lectures Direktörü Martin Stopford, ‘Denizcilik Ekonomisi ve Denizciliğe Fütüristik Yaklaşım’ başlıklı bir sunum yaptı. 

Martin Stopford’un sunumundan sonra birinci oturuma geçildi. İMEAK Deniz Ticaret Odası Danışmanı Mustafa İnsel’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen ‘Uluslararası Düzeyde Karbonsuzlaştırma İkilemini Tüm Düzenlemeler Üzerinde Tartışma’ başlıklı oturumda; HSSA Yönetim Kurulu Üyesi Nikolaos Liapis, HSSA Denizcilik İşleri Danışmanı Andreas Syrigos ve Lloyd's Register Maritime Dekarbonizasyon Merkezi Program Yöneticisi Charles Haskell panelist olarak söz aldı.

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan’ın moderatörlüğünde yapılan ‘Denizcilik Piyasalarında ve Denizcilik Ekonomisinde Geleceği Yönelik Beklentiler’ başlıklı ikinci oturuma ise, Optima Shipping Pazar Analizi ve İstihbarat Başkanı Angelica Kemene, Banchero Costa Araştırma Müdürü Enrico Paglia ile BIMCO Denizcilik Baş Analisti Niels Rasmussen konuşmalarını gerçekleştirdi.

'Serbest Kürsü' olarak yapılan üçüncü ve son oturumun ise moderatörlüğünü TAB Başdanışmanı Harun Şişmanyazıcı üstlendi. Dünya denizcilik endüstrisine ilişkin ön plana çıkan konuların ele alındığı oturumda; YILPORT Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Yüksel Yıldırım ve INTERCARGO Başkanı ve Yunanistan Armatörler Birliği Temsilcisi Dimitris J. Fafalios panelist olarak yer aldı. 

Oturumların sona ermesiyle birlikte organizasyon, kokteyl resepsiyonu ve gala yemeği ile devam etti. Gala yemeğinde; İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, TAB Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ergenç, KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Kalkavan Sese,INTERCARGO Başkanı ve Yunan Armatörler Birliği Temsilcisi Dimitris J. Fafalios, Yunan Koster Armatörler Derneği Başkanı Charalampos Simantonis kapanış konuşmalarını gerçekleştirdi.

ISTSHIP-22, sanatçı performanslarının ardından son buldu. 


Editör: Nermin İstikbal