Inmarsat araştırması, gaziantep, denizcilik endüstrisi artan bağlantı arayışında olduğu için deniz veri kullanımındaki artışı ortaya koyuyor

Deniz ticaretinin eşi benzeri görülmemiş bir şekilde kesintiye uğradığı bir dönemde denizcilik endüstrisinin operasyon verimliliğini artırmak ve mürettebatın refahını korumak için dijital bağlantıya güvendiğinin altını çizen yeni iletişim analizine göre, ticari deniz gemilerinde veri kullanımı 2019'dan bu yana üç kattan fazla arttı.

Diğer tüm sağlayıcılardan daha fazla gemiyi birbirine bağlayan küresel, mobil uydu iletişim hizmetlerinde dünya lideri Inmarsat tarafından yürütülen dahili çalışma, COVID-19 pandemisinin zirvesinin ardından ticari denizcilik toparlandıkça denizcilik talebinin artmaya devam ettiğini ortaya koyuyor. inmarsat denizcilik müşterileri arasında veri kullanımı, 2022 ortasına kadar olan 12 ayda neredeyse yüzde 70 arttı.
Önde gelen gemi operatörleri tarafından yapılan veri kullanımının analizi, yıllık veri talebinin konteyner nakliye şirketleri arasında en yüksek olduğunu ve Haziran 2022'de Haziran 2021'e kıyasla iki katından (%108) fazla arttığını ve petrol tankerinde bağlantı kullanımının %70 arttığını gösteriyor. operatörler ve aynı dönemde dökme yük gemilerinde %47 oranında.

Inmarsat Denizcilik Başkanı Ben Palmer şunları söyledi: “Denizcilik veri kullanımı, tüm küresel ticaretin %90'ını taşıyan denizcilik endüstrisinde ekonomik aktivitenin ve uluslararası ticaretin önde gelen bir göstergesidir. Giderek daha fazla denizcilik şirketi uydu iletişim hizmetlerini yükseltmekte ve rota planlama, gemiden kıyıya geniş bant veri aktarımları ve yakıt verimliliğini en üst düzeye çıkarmak gibi uygulamalar için yeni teknolojiler benimsemektedir. Ayrıca, Deniz Çalışma Sözleşmesi tarafından artık tanınan zorunlu gereklilik olan, denizdeyken mürettebatlarının aileleri ve arkadaşlarıyla bağlantıda kalmasını sağlıyorlar. Çalışmamız, tüm ticari gemi türleri arasında veri kullanımının arttığını gösteriyor.
“Sipariş defterimizde gördüğümüz başarı, ticari denizcilik endüstrisini ve armatörlerin ve operatörlerin ihtiyaçlarını anlamamızdan kaynaklanmaktadır. Bu takdir, doğrudan, tamamen sahip olunan ve işletilen iki küresel ağı, pazar lideri Fleet Xpress hizmetimizde benzersiz bir şekilde birleştiren, nakliye şirketleri için benzersiz hizmet teklifimizin geliştirilmesine yol açtı. Stratejimiz, endüstrinin yaşadığı hızlı dijitalleşmeyi destekleyerek hızlı bir şekilde yenilik yapmaya devam etmek ve bu da endüstri çapında karbondan arındırma hedefleri ve mürettebat refahını sağlama zorunluluğu tarafından yönlendiriliyor.”

Inmarsat'ın denizcilik verileri kullanım çalışması, şirketin Fleet Xpress uydu iletişim sistemleri için bir rekor sipariş defterinin ortasında geliyor. Fleet Xpress kurulu üssü, 2022'nin ikinci çeyreğinde 2021'in ikinci çeyreğine kıyasla %17 artarak yaklaşık 13.000 gemiye ulaştı ve sipariş defteri 1.000'den fazla gemiye ulaştı.
Bu yılın başlarında Inmarsat, yeni ORCHESTRA ağının karasal 5G ağ bileşeni için konsept kanıtı testlerini tamamladı. Testler, dünyanın en yoğun konteyner limanlarından biri olan Singapur'da gerçekleştirildi. ORCHESTRA, benzersiz, kıyı tabanlı karasal ağlar aracılığıyla önemli sevkiyat noktalarında ek veri kapasitesi sağlamak için yenilikçi spektrum yönetimi ve bağlantı teknolojisi sağlar. 5G ağ ağı, herhangi bir planlı küresel hizmetin benzersiz esnekliği ile en düşük ortalama gecikme süresini ve en yüksek ortalama hızları sunmak için Inmarsat'ın coğrafi uydu takımyıldızları ve yüksek oranda hedeflenmiş düşük dünya yörüngesi (LEO) filosu ile sorunsuz bir şekilde entegre olma potansiyeline sahiptir.

“Denizcilik endüstrisinde veri talebi artmaya devam ederken, Singapur'daki ORCHESTRA testimiz gerçek dünyadaki vakalarda, mesafeler, menzil, verim ve bağlantı kullanılabilirliği dahil olmak üzere gemiden kıyıya ve gemiden gemiye bağlantının nasıl geliştirileceğini gösterdi. ” diye devam etti Palmer. "Bu teknolojiyle yenilik yapıyoruz çünkü kilit limanlardaki ve nakliye şeritlerindeki bağlantı talebi daha da artacak ve artan sıkışıklığa yol açacak."
Veri kullanımı ve denizcilik siparişlerine ilişkin rakamlar, Inmarsat'ın aynı zamanda denizcilik sektöründeki bir dizi müşteriye hizmet veren ABD'li Viasat ile birleşmesi için devam eden planlamasıyla örtüşmektedir. İşlemin tamamlanmasının ardından, genişleyen şirket, güçlü çok katmanlı, küresel bir mimari sağlayarak ve uzay sektöründe benzersiz bir şekilde, denizcilik müşterilerinin yanı sıra havacılık, hükümet ve kurumsal kullanıcılara hizmet veren B2B uydu iletişiminde daha fazla müşteri seçimine yön verecek. çok yörüngeli uydu ve karasal 4G ve 5G varlıklarını bir araya getirme yeteneği.

Editör: CAHİT İSTİKBAL