İngiliz Hükümeti Denizcileri Karantinadan Muaf Tutmaya Çağırdı!

İngiltere hükümeti COVID-19 nedeniyle başlayan seyahat kısıtlamaları ile ilgili planlarını açıkladı, İngiltere Deniz Ticaret Odası denizcileri ve denizcilik işçilerini karantina kısıtlamalarından muaf tutmaya ve sektöre 14 günlük karantina çevresindeki kurallar hakkında acil açıklama sağlamaya çağırdı.

10 Mayıs'ta konuşan Başbakan Boris Johnson, hava yolcuları için 14 günlük karantina dönemi planlarını açıkladı, ancak ülkeye deniz yoluyla giren insanlardan bahsetmedi.

Meclis, hafta sonu bakanlarla görüşmelerde bulunmuş ve hükümet tarafından denizcilerin karantina kuralından muaf tutulacağından emin olmakla birlikte, durumun acil olarak teyit edilmesini beklenmektedir.

İngiltere Deniz Ticaret Odası Başkanı Bob Sanguinetti: “İngiltere denizcilik endüstrisinde yaklaşık 200.000 kişi çalışmaktadır ve İngiltere hükümetinin denizcilere ve diğer denizcilik işçilerine karantina kısıtlamaları uygulamaktan kaçınması zorunludur.

“Tedarik zincirlerinin açık kalmasını ve gıda, yakıt, hammadde ve hayati tıbbi malzeme gibi temel malların ülkeye akmaya devam etmesini sağlamak istiyorsak, denizcilerin ve denizcilik işçilerinin kısıtlamalar dayatılmadan ülkeler arasında hareket edebilmeleri hayati önem taşıyor. Hükümeti sektöre bu konuda netlik sağlamaya çağırıyoruz. ”

COVID-19 kilitlenmeleri nedeniyle şu anda dünya çapında yaklaşık 2.000 denizci yolda kalmış durumda.

Denizhaber.com ÖZEL

Editör: TE Bilişim