IMO Toplantısında Otonom Gemiler Konuşulacak

Deniz Otonom Suüstü Gemileri (MASS) için bir düzenleyici çerçevenin gelecekteki geliştirilmesinin temelleri, IMO'nun Denizcilik Güvenlik Komitesi'nin (MSC), 5-14 Mayıs 2021 tarihleri ​​arasında yapılacak çevrimiçi 103. oturumunda atılacak.

Toplantıda, MASS ile ilgili düzenleyici kapsam belirleme uygulamasının son birkaç yılda gerçekleştirilmesi ve daha fazla çalışma için önceliklerin belirlenmesi bekleniyor. . Düzenleyici bakış açısından MASS operasyonlarını ele almanın en uygun yollarını tartışmanın yanı sıra, toplantıya katılanlar MASS denemeleri ile ilgili kağıtları da değerlendirecekler.

MSC 103, COVID-19 salgınının gemicilik ve denizciler üzerindeki etkisini de araştıracak. Komitenin, denizcilere COVID-19 aşılaması için öncelik verilmesine ilişkin bir kararın kabulüne yönelik bir teklif de dahil olmak üzere bir dizi  kağıdı tartışması bekleniyor.

Gündemdeki bir diğer önemli madde, siber güvenlik, korsanlık ve silahlı soygunu içeren deniz güvenliğidir. Komitenin özellikle Gine Körfezi'nde devam eden korsanlık sorunlarını görüşmesi bekleniyor.

Komitenin yakıt parlama noktası, harmanlanmış yakıtlar ve yakıt numunesi alma ve test etme gibi konuları incelemek için bir çalışma grubu kurması beklendiğinden, yakıt güvenliği de gündemde üst sıralarda yer alıyor.

Komite, yurt içi feribotların daha güvenli bir şekilde çalıştırılmasına yönelik artan ihtiyaca yanıt olarak, iç feribot güvenliğine ilişkin ulusal hukuka dahil edilebilecek bir dizi taslak model düzenlemeyi değerlendirecektir.

 MSC ayrıca, denizde kaybolan konteyner sorununun nasıl ele alınacağı da dahil olmak üzere gelecekteki çalışmalar için bir dizi öneriyi değerlendirecek. Komite, SOLAS ve diğer araçlarda bir dizi değişiklik yapacaktır. Oturum ayrıca alt komiteler tarafından geliştirilen çeşitli rehberlik ve yönergeleri de onaylayacaktır.

Toplantı, IMO Genel Sekreteri Kitack Lim tarafından açıldı. IMO Genel Sekreteri Kitack Lim, açılışta bir konuşma yaptı. 

"COVID-19 Zorluklarına yanıt vermemiz gerekiyor"

Genel Sekreter Kitack Lim açılış konuşmasında, IMO'nun düzenlemelerde önemli değişiklikler yaparak ilerlediğini ve aynı zamanda COVID-19 salgınının ortaya çıkardığı zorluklara ve bunun küresel ticaret ve seyahat ve özellikle denizciler üzerindeki ciddi etkilerine yanıt vermek zorunda olduğunu söyledi. .

"Denizciler kilit çalışanlar olarak tanınmalıdır"

Genel Sekreter ayrıca, Üye Devletleri denizcileri "kilit çalışanlar" olarak tanımaya teşvik etmek için IMO Sekreterliğinin diğer BM kardeş örgütleri ve endüstri ortaklarıyla birlikte yorulmadan çalışmaya devam ettiğini belirtti.
Gnel Sekreter Lim, Aralık 2020'de kabul edilen BM Genel Kurulu Kararını hatırlattı ve bunun aşılamalara öncelik vererek denizcilerin sınırlar arasında güvenli bir şekilde hareket etmelerini kolaylaştırdığını söyledi. Kitack Lim, "Bu bağlamda, tüm Üye Devletlere denizcileri" kilit çalışanlar"olarak görülmesi ihtiyacını tekrar vurgulayacağım. Şimdiye kadar, üyeliğimizin yaklaşık üçte birine karşılık gelen sadece 58 ilgili bildirim aldık" dedi.

"Denizcilerin ülkelerine geri gönderilmesi ve gemilere katılmaları sistemi artık daha etkin işliyor"

Denizcilerin gemilerine geri gönderilmesi ve gemilerine katılmalarıyla ilgili olarak Kitack lim şunları söyledi:

"Son zamanlarda, geri gönderilmeyi bekleyen veya gemilere katılmayı bekleyen denizcilerin sayısının 400.000'den 200.000'e düşmesiyle birlikte çabalarımızın olumlu etkilerini gözlemleyebildik. Birlikte çalışarak nihayetinde küresel denizcilik için bu zor ve zorlu durumun üstesinden geleceğimize inanıyorum . Bu Örgütün denizcilik toplumuna ve özellikle denizcilerimize yardımcı olmak için elinden geleni yapmaya devam edeceğinden emin olabilirsiniz. "

"Denizciler: deniz taşımacılığının geleceğinin merkezinde"

Kitack Lim ayrıca IMO'nun bu yılki dünya denizcilik temasını "Denizciler: gemiciliğin geleceğinin merkezinde" eyleme geçirme taahhüdünü kaydetti.

Lim, temanın, denizcilerin haklarının korunmasına yardımcı olmak ve sürmekte olan pandemiye rağmen dünya ticaretini gerçekleştirmenin ön saflarında her zaman olduğu gibi, kilit ve temel çalışanlar olarak olağanüstü katkıları konusunda farkındalık yaratmak için dünyaya açık bir mesaj göndermek için eşsiz bir fırsat sunduğunu söyledi. .

"Bu bağlamda, size dünyanın birçok yerinde COVID 19 salgını yükselişiyle ilgili endişelerimi iletmeliyim. Özellikle Hindistan'daki mevcut durum ciddi endişelere neden oluyor. Kayıp ve güçlük çeken herkese gönülden desteğimi sunuyorum. Etkiler artmaya devam ederken, özellikle denizciler savunmasız kalmaya devam ediyor. " Lim dedi.

Kitack Lim, herkesin yararına aşı tedarikini desteklemek ve bu pandemiye karşı mücadelede fark yaratmak için tüm ülkeler arasında gelişmiş küresel işbirliğini teşvik etti.

Toplantı gündemi

Toplantının gündemiyle ilgili olarak Kitack Lim, bu oturumda Gine Körfezi'ndeki güvenlik zorluklarını ele almanın yollarını tartışmak için özel bir Çalışma Grubu olacağını söyledi. IMO, deniz güvenliğine yönelik koordineli bir “tüm devlet” yaklaşımı geliştirmeleri için Üye Devletleri desteklemektedir. IMO Üye Devletlerinin eylemleri, korsanlığı kontrol altına alma konusunda çoğu alanda başarılı olmuştur - ancak bu, birçok paydaş arasında güçlü bir işbirliği çabası gerektirmiştir: Hükümetler, deniz kuvvetleri ve kanun uygulayıcı kurumlar, denizcilik endüstrisi ve hükümet dışı kuruluşların yanı sıra hükümetler arası kuruluşlar bu sonuçları elde edin. Bu oturum uzaktan yapılsa da, IMO alışılmış işbirliği ruhunun sizin müzakereleriniz sırasında hakim olacağına ve bizi Gine Körfezi'ndeki güvenlik krizini çözmeye bir adım daha yaklaştıracağına inanıyorum.

Deniz Otonom Yüzey Gemileri

Deniz Otonom Suüstü Gemileri hakkında Genel Sekreter Kitack Lim şunları kaydetti:

"Pandemi nedeniyle işin yaklaşık bir yıl ertelendiğinin farkındayım. Düzenleyici kapsam belirleme uygulamasının amacının gelecekte daha fazla tartışılacak öğeleri belirlemek olduğunu unutmamalıyız. Amaç, bu aşamada tavsiyeleri tartışmak veya bunlara karar vermek değildir. Bununla birlikte, birçok delegasyonun fiili düzenleyici çalışmayı mümkün olan en kısa sürede başlatmak istediği açıktır. Kapsam belirleme alıştırmasını bu oturumda sonlandırmak için elinizden geleni yapmanızı öneririm, böylece daha fazla düzenleyici çalışma Düzenlemenin gelişmeye ayak uydurmasını sağlamak için mümkün olan en kısa sürede dikkate alınmalıdır. Bu oturumda Komitenizin SOLAS dahil olmak üzere sekiz zorunlu araç için taslak değişiklikleri kabul etmesi beklenmektedir; STCW Sözleşmesi ve Kodu; ve 1988 Yükleme Hatları Protokolü. Zorunlu olmayan iki araçta yapılan ilgili değişiklikler de onay için nihai hale getirilecektir. "

Güvenliği artırmaya yönelik önlemler

Kitack Lim, Komitenin 103. oturumundaki bir diğer önemli konunun, akaryakıt kullanımıyla ilgili gemilerin güvenliğini artırmaya yönelik daha fazla önlemin geliştirilmesi olduğunu söyledi.

"2020 kükürt limiti MARPOL düzenlemelerinin yürürlüğe girmesinin üzerinden bir yıldan fazla zaman geçti. Göstergeler, geçişin son derece pürüzsüz olduğu ve yeni kuralların yürürlüğe girmesinden önce tüm paydaşların kapsamlı hazırlıklarının bir kanıtıdır." Kitack Lim dedi.

Hedefe Dayalı Standartlar

Hedefe Dayalı Standartları ele alan Genel Sekreter Kitack Lim, GBS Denetim programının nihayet planlandığı gibi yürütüldüğünü ve delegelerin, IACS ve DNVGL gemi yapım kurallarının uygunsuzluklarının giderilmesine ilişkin birleşik GBS denetimi raporunu değerlendirmeye davet edileceğini söyledi. Lim, bir sonraki planlanmış GBS denetimlerinin, Revize GBS Doğrulama Kılavuzlarına uygun olarak ilk üç yıllık bakım denetimi döngüsü başladığında 2022'nin başlarında gerçekleştirileceğini söyledi.

Kitack Lim sözlerini sounda, Deniz Güvenliği Komitesinin istifa eden başkanı Bay Brad Groves'a Komite için uzun yıllar süren değerli çalışmaları için teşekkür etti ve gelecekteki çabalar için en iyisini diledi.

Amerika Birleşik Devletleri'nden Bayan Mayte Medina, IMO MSC'nin yeni Başkanı olarak seçildi

Bayan Mayte Medina (Amerika Birleşik Devletleri), geçen yılın sonunda uzun süredir görev yapan eski Başkan Bay Brad Groves'un (Avustralya) istifasını takiben oturumun başında Başkan seçildi. Theofilos Mozas (Yunanistan), 2021 yılı Başkan Yardımcısı seçildi.

Editör: TE Bilişim