IMEAK DTO Seçimleri ve Değişim

Deniz Ticaret Odası seçimleri bitti. Seçimlerde Denizciler Sayın Tamer Kıran Başkanlığında oluşan Mavi Listeye teveccüh gösterdiler. Yaklaşık 55% oy oranıyla yönetim değişikliğine karar verdiler. Bu oy oranı muhalif olmaya rağmen alınan oy olması açısından ayrıca değerlendirilmelidir. Mavi listeye denizcilerin net bir desteği bu seçimlerde tezahür etmiş ve Siyasi Partiler , STK , Sendika , Meslek Odaların da görmekte zorlandığımız bir şeyi yani yönetim değişikliğini gerçekleştirmişlerdir.

Öncelikle hayırlı olsun. Hem Tamer Kıran Bey hem Metin Kalkavan Bey i ve seçim çalışmalarına fiili olarak katılıp çalışan herkesi tebrik ederim. Büyük bir demokratik olgunluk içinde geçen seçim çalışmaları süreci ve seçimin kendisi ülkemiz ve sektörümüz adına gurur vericidir.

Herkesin odası sloganıyla iş başına gelen yönetimden beklentiler yüksek olacaktır.

Birincisi odanın tüm çalışmalarının üyelerine bilişim olanakları kullanılarak iletilmesi ve olması gereken şeffaflığın sağlanmasıdır. Bu herkesi kucaklamanın ve üyelere odanın gerçek sahibi sizsiniz demenin ilk ve etkili yoludur.

Aktif katılımcı üyelik sürecinin başlatılması ve sorunlara yerinde ve zamanında çözüm getiren anlayışın hayata geçirilmesi yüksek bir beklentidir. Üyenin derdini anlatması için birlerine ulaşması değil odanın üyeye erişmesi ve onunla iletişim içerisinde bulunmasıdır anlatmaya çalıştığım.

DTO un tek bir okula bütçeden ayırdığı hatırı sayılır miktarın artık adaletli bir şekilde diğer eğitim yuvalarına da ayrılması sektörün beklentileri arasında olup yeni yönetimin seçim vaatleri arasındadır.

Koster filosu ile ilgili çalışmaların hızlandırılması bağlamında DTO artık baskı gurubu olarak ağırlığını daha arttırmalıdır. Koster projesi sektöre nefes aldıracak bir projedir ve ülkemizi Akdeniz de deniz taşımacılığında tekrar etkin ve güçlü ülke haline getirecektir.

Uluslararası ilişkilerde tecrübeli ,donanımlı , liyakat sahibi kişileri görevlendirip denizcilerimizin uluslararası limanlarda ki sıkıntılarını azaltma adına çalışmalara vakit kaybetmeden başlamalıyız.

Sektörde rekabet unsurunu ortadan kaldıran gelişmeler karşısında Odanın hassasiyeti ve etkin tavrı önemlidir. Rekabeti zedeleyen her gelişme sektörün aleyhinedir.

Tabii beklentiler ile ilgili daha çok şey yazabiliriz ama Herkesin Odası Hareketinin seçim bildirgesi zaten bir nevi sözleşme metnidir. Seçimde desteğini gösteren sektör ben varım deyip bu sözleşmenin karşı tarafı olarak imzayı atmıştır. Yani artık sözleşme yapılmıştır. Bundan sonra sözleşmeye uymak kalıyor.

M. Kalkavan Ağabey e ve çalışma arkadaşlarına ( ki çoğunu tanımam) bunca yıl işinden gücünden ve ailesinden feragat ederek sektöre verdiği hizmetlerden dolayı şahsım adına teşekkür ederim. Kendisini eleştirdiğim konularda ki duruşum değişmedi o konularda ki düşünce ayrılığımızın devam ettiğini de biliyorum. Ama bunlar kendisini ve arkadaşlarının yaptığı olumlu şeyleri yadsımamıza neden olamaz. Tekrar teşekkürler. Yolun açık olsun Metin Ağabey.

Özetle , bu değişimin ülkemiz ve sektörümüz için hayırlı olmasını diler Sayın Tamer Kıran a ve çalışma arkadaşlarına önümüzdeki dönem için başarılar dilerim. Şahsen benim güvenim tam. Allah utandırmasın .