İMEAK Deniz Ticaret Odası Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 3 Kasım 2022 tarihinde Meclis Salonu’nda yapıldı.

Meclis Başkanı Başaran Bayrak Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran güncel, sektörel gelişmeler hakkında Meclis Üyelerine bilgi verdi.

Meclis toplantısına başkanlık yapan Başaran Bayrak, “15 Ekim’de yapılan seçimlerde ekseri çoğunlukla Türk denizciliğini temsil etmek, sorunları mecliste dillendirmek için görev almış bulunuyoruz. Bu görevi layıkıyla yerine getirmek öncelikli görevimiz, Türk denizciliği için en büyük fayda amacı ile görevi tamamlayacağız" dedi. Bayrak, meclis üyelerine  devamlı katılım çağrısında bulundu.

Meclis Başkanı Başaran Bayrak’ın konuşmasının ardından son seçimle göreve başlayan Yönetim Kurulu üyeleri, Meclis üyeleri ve meslek komitesi üyeleri kendilerini tanıttı.

Kasım ayı Meclis Toplantısı'nda Oda Meclisi'nin 6.10.2022 ve 55 sayılı toplantı zabıtlarının, 2022 Eylül ayı fasıllar arası aktarımın ve Eylül ayı mizanı görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

Toplantı başlamadan yeni dönemde meslek komitelerine seçilen başkanlar ve meclis üyeleri tek tek söz alarak kendini tanıttı.

Toplantı 55 sayılı toplantı zabıtlarının görüşülmesi ve onaylanması ile eylül ayı fasıllar arası aktarımın görüşülmesi ve onaylanması olan ilk gündem maddesiyle başladı.

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Hesapları İnceleme Komisyonu dışında üç komisyon daha oluşturulduğu belirtildi. Meclis tarafından belirlenen bu komisyonlar ise şöyle;

“Sürdürülebilirlik, çevre, yeşil dönüşüm, yeni nesil yakıtlar, AR-GE ve teknolojik dönüşümler”

 “Eğitim ve istihdam”

“Deniz kültürünü geliştirme ve amatör denizcilik komisyonu”

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu'nun Ekim ayı faaliyet sunumu sonrasında İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, bir konuşma yaptı.  Görevlerini tamamlayan eski başkanlara teşekkür eden Kıran yeni katılan ve tekrar seçilen başkanlara hayırlı olsun dileklerini iletti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Kasım Ayı olağan Meclis Toplantısı Şube Başkanları ve Meclis Başkanları ‘nın sektörel önerileri ile son buldu.

Editör: Nermin İstikbal