İki hafta önce Filipinler'de efsanevi "Uçan Hollandalı" gibi kaybolduğu sanılan ürün tankeri 1 Aralık'ta, yüzlerce kilometre uzakta Vietnam'da ortaya çıktı. .

TOKİ, gemi sökümdeki arsaları satıyor TOKİ, gemi sökümdeki arsaları satıyor

Vietnam kıyısındaki Da Nang'ın açıklarında bulunan Cu Lao Cham adasının kıyısında büyük bir geminin sürüklendiğine ilişkin raporları araştıran yetkililer, geminin kıyı şeridine sıkıştığını tesbit etti.

Konumu ve güçlü dalgalar nedeniyle gemiye çıkmanın imkansız olduğunu bildiren  Vietnamlı Sınır Muhafızları, Geminin, Sierra Leone'de kayıtlı 132 metre (433 ft) uzunluğundaki ürün tankeri King Rich olduğunu tespit edebildiler. Karaya oturma sırasında pruvada meydana gelen hasar dışında 13.925 dwt'luk geminin iyi durumda olduğu bildiriliyor.

Quang Nam Eyaleti Muhafız Komutanlığı"Şu anda King Rich gemisinde mürettebat yok ve gemide kalan kargo ve yakıt miktarını henüz tespit edemedik. Yetkililer, halkın gemiye erişimini kısıtlamak için aktif olarak gözetim ve koruma önlemleri uyguluyor." dedi.

King Rich'in daha önce bildirilen konumu , 18 Kasım'da, Filipinler'deki Badoc Adası'ndan yaklaşık 80 deniz mili uzakta, Vietnam'dan yaklaşık 1.600 mil uzakta, Filipin adası Luzon yakınlarındaydı. 

King Rich'teki 13 Endonezyalı ve üç Çinli mürettebat, 18 Kasım'da gemiyi terk ederek, geminin pervane şaftının kırıldığını ve su aldığını bildirmişti.


 

Editör: Nermin İstikbal