Hong Kong, en çevre dostu feribotlar arasında yer alacak yeni nesil feribotlar inşa ediyor. 

Dokuz adet yüksek hızlı yolcu gemisi, Hong Kong ile  Lamma, Peng Chau ve Hei Ling Chau adaları arasındaki üç güzergahta yılda beş milyondan fazla yolcu taşımak üzere tasarlandı.

Bu yeni nesil gemiler, Hong Kong Hükümeti Gemi Sübvansiyon Programı kapsamında inşa edilecek.

Projenin amacının; güvenlik standardı High-Speed ​​Craft Code 2000 ile uyumu sağlamak da dahil olmak üzere güvenlik ve çevre standartlarını yükseltirken mevcut feribotları da değiştirmek olduğu bildirildi.

Dokuz adet yüksek hızlı tekne, yaklaşık 115 ila 130 fit arasında olacak. Gemilerin sekizi tamamen karbon fiber kompozitten inşa edilecek, bir gemi ise alüminyum olacak.

Feribotlar, projenin sınıflandırma kuruluşu olan Bureau Veritas'a göre, çelik, fiberglas, alüminyum ve çeşitli malzemelerle rutin olarak gemi inşa eden dünyadaki birkaç tersaneden biri olan Cheoy Lee Tersaneleri tarafından Hong Kong'da inşa edilecek. 

“Hong Kong'da feribotlar hayati önem taşıyor”

Bureau Veritas Marine & Offshore Kuzey Asya ve Çin Kıdemli Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Başkanı Alex Gregg-Smith ;“Hong Kong'da feribotlar hayati önem taşıyor. Hong Kong'da feribot pazarı büyümeye devam ederken, bu büyümeye güvenlik ve çevre koruma standartlarına uyma ihtiyacı eşlik ediyor. İş birliği içinde çalışan ve bu projede yer alan tüm paydaşları destekleyen Bureau Veritas'ın sertifikaları, feribot güvenliğinin yanı sıra konfor, enerji verimliliği ve çevreye uyumluluğun sağlanmasına yardımcı olacaktır.

Enerji verimliliği ve iyileştirilmiş çevresel performans, en önemli öncelikleri olan Dokuz feribot, gemideki elektrik tüketimi için güneş enerjisini yakalamak için yaklaşık 1.000 fit kare güneş panelleri ve pil sistemleri ile donatılacak. Hibrit gemiler ayrıca alternatif bir tahrik sistemi olarak hava soğutmalı Lityum-iyon modüler akü sistemleri ile donatılacak. 

Ana tahrik sistemleri, IMO Tier III gereklilikleriyle uyumlu deniz dizel motorlarına  ek olarak, dokuz gemiden ikisi, Hong Kong Çevre Koruma Departmanı tarafından yürütülen bir deneme programının parçası olarak dizel-elektrikli hibrit tahrik sistemleri tarafından sevk edilecek. Bu, bu feribotların manevra ve yanaşma sırasında bir seçenek olarak sıfır emisyon modunda çalışmasını sağlıyor olacak." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Gemilerin 2023'ün sonu ile 2025'in başlarında teslim edilmesi bekleniyor.

Editör: Nermin İstikbal