Güney Korenin amiral gemisi HMM, amonyak ticaretine girmek istiyor.   Şirket iş ortaklarıyla bir mutabakat zaptı (MoU) imzaladı; Amonyakın deniz yoluyla taşınması için LOTTE Fine Chemical.

MoU ayrıca amonyak ve metanol yakıtının ikmalini de kapsıyor..

HMM ve LOTTE Fine Chemical işbirliğini genişletti. Bugün imzalanan MoU'ya göre HMM, LOTTE Fine Chemical tarafından güvence altına alınan amonyak yakıtı taşıyacak ve nakliye sırasında tüm gemi operasyonunun sorumluluğunu üstlenecek. 

Kore'nin en büyük amonyak depolama tesisine sahip olan LOTTE Fine Chemical, HMM'nin gemisi için amonyak ve metanol yakıtı tedarik etmeyi planlıyor.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından yayınlanan 2050 yılına kadar Net Sıfır senaryosuna göre, amonyak yeni nesil enerji kaynaklarından biri olarak dikkat çekiyor ve 2050 yılında deniz yakıtlarına olan talebin yaklaşık %45'ini oluşturması bekleniyor.

Bir HMM yetkilisi, “Karbonsuz bir gelecek için çevresel girişimlerimizi hızlandırmak için kurum çapında çaba harcıyoruz. Sürdürülebilir ve temiz enerjileri keşfetmeye ve yeşile dönmenin bir yolunu bulmaya devam edeceğiz.”dedi.

Editör: Nermin İstikbal