Güney Kore hükümeti, navlun oranları düşmeye devam ettikçe ve 2023'te yeni inşa siparişlerinin önemli ölçüde düşebileceği tahminleri varken, denizcilik endüstrisini desteklemek için tasarlanan projelerde 2 milyar dolarlık planlarını açıkladı.

Hareketler, hükümetin yardım için yatırım yapacağını açıklamasından sadece haftalar sonra geldi. Bu desteğin, gemi inşası için yeni teknolojiler geliştirmenin yanı sıra artan işgücü kıtlığını gidermek için de önemli bir basamak olacağı söyleniyor.

Güney Kore medyasında yer alan haberlere göre hükümet, oranların aniden düştüğü 2010'ların ortalarındaki gibi bir kriz olasılığını azaltmak için sektörü desteklemek için adımlar atmak istiyor. 

Asya-Kuzey Amerika nakliye rotalarında pazar payında altıncı sırada yer alan Güney Kore'nin en büyük taşıyıcılarından biri olan Hanjin Shipping, büyük bir düşüş yaşadı. 5 milyar dolarlık borcu olan şirket, alacaklılarına ve mahkemelere başvurdu, ancak nihayetinde 2017'nin başlarında iflas ve tasfiyeye girmekten kurtulamadı.

 Hyundai Merchant Marine ise mahkeme koruması istedi ve Kore Kalkınma Bankası tarafından kurtarıldı.

Hükümetin yeni planı, son iki yılda pazardaki güçlü artıştan gelen HMM'den elde edilen temettüleri, özellikle küçük ve orta ölçekli taşıyıcılar üzerindeki baskıları azaltmaya yönelik çabaları finanse etmeye yardımcı olmak için kullanmayı amaçlıyor. Hükümet, kendi navlun oranları endeksi de dahil olmak üzere bir dizi yeni program başlatacak.

Kilit girişimlerden biri, daha küçük taşıyıcıların yeniden yapılandırılmasına yardımcı olmak için kullanılacak 700 milyon dolardan fazlasını gerektiriyor. 

Nakit sıkıntısı çeken şirketlere 215 milyon dolar daha doğrudan yardım sağlanacak. Ayrıca, iç hatlar da dahil olmak üzere daha küçük taşıyıcıları ve gemi inşa endüstrisini desteklemek için Korea Ocean Business Corp., 2026 yılına kadar 50 gemi için 1,2 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. 

Ekim ayında hükümet , gemi yapımcıları için yeni teknolojilere 100 milyon dolar yatırım yapacağını söyledi . Amacın, tersanelerin verimliliğini artırmak için yeni tekniklerin yanı sıra gemiler için çevre dostu ve otomasyon teknolojilerinin geliştirilmesini desteklemek olduğu açıklandı.

Editör: Nermin İstikbal