Yıldızlara Özel

 Yılda 400 milyon Euro’luk tekne satışının gerçekleştiği Türkiye, yabancı markaların da dikkatini çekiyor.

Dünyaca ünlü isimlere kişiye özel tekne tasarlayan İtalyan Fipa Group, Türkiye’de üretim için düğmeye bastı. Şirket, teknelerin üretimine Türkiye’de başlayıp İtalya’da tamamlayacak.

TÜRKİYE’nin son yıllarda lüks tekne üretimindeki gelişimi, İtalyan markalarının da dikkatini çekti. Kişiye özel tekneleriyle öne çıkan İtalyan Fipa Group, Türkiye’de 50 metre üstü tekne üretimi gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

“Türkiye genç nüfusu ve zengin ülkelere olan yakınlığı ile önemli bir pazar” diyen Fipa Group’un patronu Francesco Guidetti, “Öncelikli olarak pazarı tanımamız gerekiyor. Bunun ardından Türk tersanelerde CBI Navi markamız için tekne gövdesi üretimine başlayacağız” dedi.

Fipa Group’un Türkiye pazarına daha önce, Ferrari ve Maserati’nin Genel Müdürü olan Orhan Ülgür ile girdiğini anlatan Francesco Guidetti, şirketiyle ilgili şu bilgileri verdi: “1970 yılında Viareggio’da üretime başlayan Fipa Group, bugün Maiora, AB Yachts ve CBI Navi markalarıyla üretim yapıyor.” Francesco Guidetti, Türkiye’de üretim ile ilgili şu bilgileri verdi: “İlk etapta Türkiye’de satış, pazarlama ve satış sonrası konularında kurulu ekibiyle İstanbul, Bodrum ve Didim’de Türk ortağımız Fipa Turkey olarak, hizmet vereceğiz. Markanın asıl hedefi ise tekne sektöründe son yıllarda yıldızı parlayan Türkiye’de üretim yapmak.”

Editör: TE Bilişim