Denizcilik Eğitimi ve Stajlar Paneli tamamlandı. 

19 Aralık 2022 tarihinde “Denizcilik Eğitimi ve Stajlar” konulu panel Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Resim önizlemesi

Denizcilik camiasının önemli isimlerinin katıldığı panelin birinci oturumu Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nihan ŞENBURSA'nın moderatörlüğünde, GEMİMO Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Ahmet Yaşar CANCA, TAB Yönetim Kurulu Başkanı Cihan ERGENÇ, DTDO Yönetim Kurulu Üyesi Kapt. Ömer ÇORUH ve Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği adına 35. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Muhammer ARSLANTÜRK'ün katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir. 

Resim önizlemesi

Panelin ikinci oturumu Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Remzi FIŞKIN'ın moderatörlüğünde, TÜRDEF Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Arif BOSTAN, ORFADDER Yönetim Kurulu Üyesi Kapt. İsmail ÖZCAN ve TÜRKKAPDER Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Zafer AKBULUT'un katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir. 

Resim önizlemesi

Ayrıca, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Fatsa Sahil Güvenlik Komutanı, Samsun Bölge Liman Başkanı, Ordu Liman Başkanı, Fatsa Liman Başkanı, Ünye Liman Başkanı da Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesindeki panele misafir olarak katılım sağlamıştırlar. 

Resim önizlemesi

Panelde katılımcılar Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi DUİM bölümünde bu yıl itibariyle uygulanmaya başlanan yeni müfredat ve staj programına hakkında bilgilendirilerek sektör temsilcileri ile fikir alışverişinde bulunuldu. Panelin devamında ise Türkiye'deki denizcilik eğitiminin iyileştirilmesi için yapılması gerekenler ve öğrencilerin staj problemleri hakkında konuşuldu.

Plaket takdiminin ardından panelin kapanışı yapıldı.

Resim önizlemesi

Editör: Nermin İstikbal