Tayvanlı deniz taşımacılığı şirketi Evergreen bugün, Evergreen tarafından işletilen ve Japon Shoei Kisen Kaisha'nın sahibi olduğu Ever Given isimli 20.388 teu mega konteyner gemisine bu hafta Mısır'daki bir mahkeme tarafından el konulduğunu doğruladı.

Geminin sigortacısı U.K. P&I Kulübü'ne göre Shoei Kisen, Süveyş Kanalı Otoritesi'nden (SCA) gelen 916 milyon dolarlık taleple sarsıldı.

300 milyon dolarlık itibar kaybı!

Evergreen bir açıklamada talebin 300 milyon dolarlık kısmının kurtarma operasyonları ve 300 milyon dolarlık diğer büyük bir kısmının "itibar kaybı" gerekçe gösterilerek talep edildiğini belirtti.

Toplantıda fikir birliğine varılamadı!

Evergreen'in açıklamalarında; gemi sahipleri ve SCA arasında yapılan bir toplantıda, SCA'nın iddialarının büyük ölçüde desteklenmemesi ve herhangi bir ayrıntılı gerekçe gösterilememesi nedeniyle bir fikir birliğine varılamadığı açıklandı. Ardından SCA'nın derhal Gemiye el koymak üzere bir başvuruda bulunduğu ve mahkeme tarafından kabul edildiği belirtildi.

Sigortacı: ''SCA ayrıntılı gerekçe sunmadı!''

U.K. P&I Kulübü ise yaptığı açıklamada, SCA'nın gemiyi tutuklama kararının kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirtti. Sigorta şirketinin bu hafta yaptığı açıklamada; "SCA, bu olağanüstü büyük talep için ayrıntılı bir gerekçe sunmadı." ifadelerini kullandı.

Panama'nın kaza inceleme raporunu yayınlaması aylar alacak!

Geminin klas kuruluşu olan Amerikan Denizcilik Bürosu (ABS), gemide yapılan denetimleri tamamladı ve geminin Büyük Acıgöl'den seyrine devam etmesinde bir engel olmadığını açıkladı. Geminin sicili Panama'nın ise tam kaza inceleme raporunu yayınlamasının aylar alaacağı belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim