Esnaf İçin 7 Başlıkta 30 Tedbir

20 milyona yakın kişinin merakla beklediği paket nihayet açıklandı.

Esnafa yönelik strateji paketinin ayrıntılarını Başbakan Recep Erdoğan verdi.

7 ana başlık altında 30 tedbirden oluşan esnaf stratejisi, finansal destekten, Avrupa Birliği hibelerine, kümelenme modelinden vergi muafiyetlerine kadar geniş bir çerçeveye sahip.

Başbakan Erdoğan, "Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili kamu kurumları, meslek kuruluşları, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla esnaf ve sanatkarlar değişim, dönüşüm, destek stratejisi belgesi ve eylem planını hazırlamıştır." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sözlerle anlatmaya başladığı pakette 7 ana başlıkta 30 tedbir var.

En önemli başlık esnaf ve sanatkara sağlanacak finansal destek.

Banka kredilerinde uygulanan yüzde 50’lik faiz desteğini sürdürme kararı alan ekonomi yönetiminin bir de yeni çalışması var.

Erdoğan, "Halen esnaf muaflığı kapsamındaki meslek kolları için vergiden muaf esnaf belgesi uygulaması getiriyoruz." müjdesini verdi.

Pakette Avrupa Birliği Hibeleri de Var
Başbakan Erdoğan, "Bu programa göre yaklaşık 14 milyon avroluk kaynağı esnaf ve sanatkarlarımız da dahil olmak üzere programdan yararlanabilecek ilgili tüm tarafların proje hazırlama ve geliştirme kapasitesini arttırmak üzere kullanacağız." diye konuştu.

TOKİ Desteğiyle Sanayi Siteleri
Aynı sektörde çalışan, benzer işi yapan esnaflar kümelenme modeliyle bir araya getiriliyor.

Bu çerçevede TOKİ’nin desteği ile sanayi siteleri kurulacak.

Esnaf Örgütleri Paketten Memnun
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Yapılacak eylem planı ile de esnafın üzerindeki istihdam yükü, vergi yükü, haksız rekabet, dolayısıyla esnafın çalışma hayatını düzenleyen yeni bir sistem oluşacak, dolayısyla biz bu konuda olumlu bakıyoruz." yorumunu yaptı.

Alışveriş Merkezlerinin Pazar Günü Çalışması
Başbakan Erdoğan, alışveriş merkezlerine ilişkin tartışmaya da son noktayı koydu.

Erdoğan, "Alışveriş merkezlerini bir kenara koyalım, alışveriş merkezleri olmasın veya alışveriş merkezleri pazar günü çalışmasın, böyle bir anlayışın olması arkadaşlar mümkün değil. Biz burada bir defa halkın talebini öncelikli olarak düşünmek zorundayız." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim