Endonezya makamları, hafta sonu adalar arası çalışan bir kargo gemisinin kaybolduğu bildirdi. Ülkenin doğu kesiminde arama kurtarma çalışması yapılıyor. Geminin 16 kişilik bir mürettebatı bulunuyor ve yetkililer herhangi bir tehlike mesajı alınmadığını bildiriyorlar.

3.861 dwt'lik Mutia Ladjoni 7  gemisi, 9 Kasım Çarşamba günü Batı Yeni Gine'de Endonezya'nın Timika limanından ayrıldı. Yetkililer, geminin Asike şehri için yük boşaltma işlemini tamamladığını ve limandan normal bir şekilde yola çıktığını tespit edebildiler.

SAR ofisi sözcüsü, "Amaçları yakıt ikmali yapmak için Dobo Limanı'nda durmaktı" dedi. "Gemi teması kaybetti... ve şu ana kadar nerede olduğu bilinmiyor." Geminin sahibi, SAR ofisine, gemi Aru (Arafura) Denizi'ndeyken 11 Kasım'da gemiyle bağlantıyı kaybettiklerini söyledi. 12 Kasım'da telsizle tekrar bağlantı kurmaya çalıştılar ve daha sonra iletişim kuramayınca geminin kayıp olduğunu bildirdiler.

13 Kasım'da Dobo SAR ofisini ve diğer SAR ekiplerini içeren ortak bir SAR operasyonu başladı. Aramaya Endonezya Donanması ve bölge polisi de katılıyor. SAR ekibi, bölgede faaliyet gösteren ve muhtemelen Mutia Ladjoni 7'yi görmüş olabilecek balıkçı gemilerinden de yardım istedi.

Endonezya'da kayıtlı olan gemi 78 fit uzunluğunda ve adalar arasında genel kargo taşıyor. 1983 yılında inşa edilmiş ve herhangi bir liman devleti kontrolünde gözaltına alınmadığı biliniyor.

SAR ekibi, mürettebatın yerini tespit etmek veya kargo gemisinin ortadan kaybolmasıyla ilgili bilgi edinmek için arama çalışmalarının devam edeceğini söyledi.
 

Editör: Nermin İstikbal