Avustralyalı Marty ve Jess Ansen çifti, yaklaşık iki yıl süren katı Covid-19 karantinalarının ardından 16 Haziran 2022’de ilk gemi yolculuklarına çıktılar. O günden beri hiç durmayan çift, şu ana kadar toplam 51 kere gemide seyahat ettiler.

emekli-cift-gemi2

Çocuklarından ve torunlarından uzak kalmayı göze alan emekli çift, Princess Cruises’ın 2.000 yolcu kapasiteli Coral Princess gemisinde 450 günden fazla (kaptanlar ve mürettebatın çoğundan daha uzun) kaldılar ve gemide toplamda iki yıl kalmayı planlıyorlar.

A Current Affair’e konuşan çift, iki yıl boyunca dünyayı dolaşmanın, huzurevi masrafından “daha ucuz” olduğunu iddia ediyor.

“Bu bizim yaşam tarzımız” açıklamasını yapan çift, tam zamanlı olarak gemiye yerleşmeden önce, onlarca yıl boyunca keyifle deniz yolculukları yaptı.

EV İŞİ YOK, YAPACAK AKTİVİTE ÇOK

Çift, bu yaşam tarzının avantajları arasında; dansı, her zaman yapılacak bir aktivitenin olmasını ve kaldıkları odanın başkaları tarafından temizlenmesini sayıyor. 

Jess özellikle balo salonu ve hula dansından keyif alırken Marty, “ömür boyu sürecek arkadaşlar” edinmekten hoşlanıyor.

“Artık bulaşık yıkamamıza ya da yatağı toplamamıza gerek yok” diyen Marty, “Uzun süredir yapmadığımız için artık bunu nasıl yapacağımızı bilmiyoruz, bu yüzden hayatta kalabilmek için gemide kalmalıyız” diye espri yapıyor.

Her güne masa tenisi oynayarak başlayan ikili, balkonlarında oturup bira içiyor ve manzaranın keyfini çıkarıyor.

Geminin otel müdürü Ren van Rooyen, “Gemideki herkes onları tanıyor, aslında gemide oldukça ünlüler” dedi.

Çift, ailelerini ise evlerinin yakınındaki limanlara uğradıklarında gördüklerini ve hayatlarından çok hoşnut olduklarını belirtti.

Editör: Nermin İstikbal