Mehmet Emin Karamehmet'e ait Advantage Tankerleri tarafından işletilen Advantage Sweet, Perşembe günü İran askeri güçleri tarafından ele geçirildikten sonra İran'daki bir demirleme yerinde duruyor.

İran Ordusunun, 27 Nisan'da Umman Körfezi'nden giden bir tankere bindiği ve tankeri, İran'ın mahkeme kararıyla "el konulduğu" açıklanmıştı, 

Uluslararası haber ajanslarının son dakika olarak duyurduğu haberde bir Suezmax tankerinin, Kuveyt'te yüklenen rafine ürünlerin kısmi yükünü taşıdığı sırada, başka bir gemiyle çarpıştığı iddiasıyla İran Donanması tarafından ele geçirildiği duyurulmuştu. 

24 Hintli mürettebata sahip bir suezmax olan Advantage Sweet adlı tankerin, Perşembe günü İran askeri güçleri tarafından ele geçirildikten sonra halen İran'daki bir demirleme yerinde olduğu tesbit edildi.

Bir Advantage Tankers sözcüsü hafta sonu şunları söyledi: "Mürettebatımız için çok endişeliyiz ve mümkün olan en kısa sürede ülkelerine geri gönderilmelerini istiyoruz."

TankerTrackers.com , Umman Körfezi'nde kaçırılan Advantage Sweet'in bugün bulunduğu İran'daki Bender Abbas demirleme yerine taşındığını tespit etti . 

Gemi, İran İslam Devrim Muhafızları Donanması tarafından basıldığında, Houston'a giden Chevron'a ham petrol taşıyordu.

 İran'ın,  son el koyduğu tankerdeki  mürettebatın serbest bırakılması altı ay kadar sürmüştü. 

Editör: Nermin İstikbal