Capesize gemilerde oranlar bu hafta %20'den fazla düştü ve capesize'lar artık günde 10.000$ zarar ediyor. Yine de istekli Türk, Çin ve Dubai merkezli alıcıların ilgisi azalmadı.

Allied Shipbroking'den alınan Cape istatistikleri, bu yıl  çoğunlukla eski tonajlı 50'ye yakın Capesize geminin el değiştirdiğini gösteriyor. Yaygın olarak bildirilen en son satış, Namura yapımı bir gemi olan 15 yaşındaki 176.000 dwt Orient Angel'ın 19 milyon dolara Türk alıcıya satılması oldu.

Bu sonbaharın en aktif alıcısı, 2011 yılında Türk işadamı Ali Bekmezci tarafından kurulan Türkiye'nin Beks Gemi İşletmeciliği ve Ticareti oldu. Kısa süre önce Shinyo International'ın 177.000 dwt'lik, 17 yaşındaki, Namura yapımı Shinyo Guardian'ı ekledi ; bu gemi şimdi Beks Force olarak yeniden adlandırıldı .

Satış kayıtları ayrıca Beks'i , Yunanistan'ın Holger Navigation şirketi tarafından yaklaşık 15 milyon dolara satılan bir gemi olan 20 yaşındaki, 185.000 dwt'lik Agia Trias'a da bağlıyor.

VesselsValue, Avrupa Birliği'nin Rus kömür ithalatını yasakladığı Ağustos ayından bu yana kimliği belirsiz kişilere satılan eski gemilerin çift haneli sayısını gösteriyor.

Editör: Nermin İstikbal