Ege'den uzaklaşmayın

 İZMİR Ticaret Odası (İTO) Yöne-tim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Rebii Akdurak ve Turizm Müdürü Mine Güneş Kaya, İtalya’nın Genova kentinde, Costa Crociere şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Neil Palomba, Güzergah Planlama ve Deniz ve Hava Gelir Planlama Başkan Yardımcısı Mario Zanetti, Güzergah Planlama ve Deniz ve Hava Gelir Planlama Yöneticisi Federico Bartoli ile İzmir ve Türkiye’ye yapılan seferleri görüşmek üzere bir araya geldi.

BUGÜNLER GEÇECEK

Demirtaş, Costa’nın endişelerini anladıklarınıbelirterek, “Haklı endişelerinizolabilir ama bugünler geçecek. Biz zaten bugünü değil, yarını görüşmek için geldik”dedi. Türkiye’nin içeride yaşananterör olaylarına ve etrafındaki çatışmalarlageçen 2015’te sadece yüzde 1.6 oranındaturist kaybettiğine dikkat çekenEkrem Demirtaş, “Bunun nedeni de Rusya’ylayaşanan olaylardı. Türkiye haladünyanın en büyük 6’ncı turizm destinasyonu.Bu potansiyeli değerlendirin.Bugünler mutlaka geçecek. Panik yapmayın,Ege’den uzaklaşmayın, esnek birprogram uygulayarak, uygun ortam görürseniz 2016’da İzmir’e tekrar gelmeyebaşlayın. Sadece biz değil, İzmir’den çıkışınızda sizin geminizle tura çıkanlar da sizi bekliyor” diye konuştu. Rebii Akdurak da aynı zamanda Türk-İtalyan Ticaret Odası Başkanı olduğunu hatırlatarak, iki ülke arasında çok güçlü ekonomik işbirlikleri ve ortaklıklar olduğunu söyledi. Akdurak, İzmir için güvenlik açısından bir endişeleri olmaması gerektiğini, İzmir’in en güvenli liman olduğunu ifade etti.

2017’DE DÖNERİZ

Palomba ise İzmir’in kendileri için önemli bir destinasyon olduğunu, kente yıllardır bu kadar yoğun sefer yapmalarında İTO’nun çok büyük katkıları bulunduğunu dile getirdi. Neil Palomba, 2016 için Türkiye ve Doğu Akdeniz’i riskli gördüklerini, bu nedenle seferlerini iptal ettiklerini belirterek, “Bu iptaller yüzünden THY ile yaptığımız anlaşmalardaki cezaları dahi ödemeyi göze aldık” dedi.

Bu yıl İzmir’e sadece bir seferleri olduğunu paylaşan Palomba, bu durumun sadece 2016 için geçerli olduğunu, 2017’de Ege ve Doğu Akdeniz’e tekrar geri döneceklerini, bu bölgeyi, İzmir’i tamamen bırakmalarının söz konusu olmadığını vurguladı.

Demirtaş ve Polomba, martta ABD Miami’de düzenlenecek kruvaziyer fuarında tekrar bir araya gelerek, durumu yeniden gözden geçirme konusunda sözleşti. Görüşmenin sonunda Ekrem Demirtaş ve Rebii Akdurak, Neil Polomba’ya üzerinde Piri Reis’in haritasından desenler bulunan cam vazo hediye etti.(Hürriyet)

 

Editör: TE Bilişim