Bugüne kadar bir kerede yapılmış en büyük etan sevkiyatı, dünyanın en büyük etan taşıyıcı tankeri ile Çin'e gitmek üzere Teksas'taki terminalden ayrıldı. Doğal gazdan elde edilmiş olan etan gazının(0°C'de gaz), özellikle petrokimya endüstrisi tarafından bütan ve propan alternatifi olarak kullanıldığı Asya'da yoğun talep gördüğü bilinmektedir.

911.000 varillik rekor etan yükü, dünyanın en büyük VLEC tipi tankeri olan Seri Everest'e yüklendi. Samsung Heavy Industries tarafından inşa edilen Seri Everest Ekim 2020'de MISC Berhad'a teslim edilmişti.

Çin’in kuzeydoğusundaki Jiangsu Eyaleti’ndeki Satellite Petrochemical’ın Lianyungang etan krakerine gönderilecek geminin, 17 Ocak 2021'de Orbit Gulf Coast NGL Exports’un Teksas’taki Nederland Terminal’inde yeni inşa ettiği ihracat tesislerinden ilk seferine çıktığı öğrenildi. Geminin 2021 Şubat ortasında Lianyungang Limanı'na varması beklenmekte

Orbit’in Teksas’taki ihracat terminali ABD'de yer alan üç adet etan ihracat terminalinden biridir. 1,2 milyon varil etan depolama tankı bulunan terminade tahmini olarak günlük 180.000 varil etan soğutma tesisi var.

Editör: TE Bilişim