Shipsider CEO’su Kapt. Ayşe Aslı Başak ve Esalco Lojistik Genel Müdürü Levent Çağkan Özkan, Belçika’nın Antwerp şehrinde düzenlenen Antwerp XL Breakbulk haftasında, “40 yaş altı 40 profesyonellistesine seçildi. Amerika’dan Norveç’e tüm dünyadan katılımcıların yarıştığı prestijli bir liste olan “40 yaş altı 40 profesyonel” listesine giren ikili 29 Kasım’da düzenlenen törene katılarak ödüllerini aldılar.

Türk Loydu’nun 69. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti Türk Loydu’nun 69. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti

Kaptan Ayşe Aslı Başak adını 2019 yılında Norveç’in Oslo kentinde düzenlenen Nor-Shipping Fuarı kapsamında seçilen denizcilik alanında “izlenecek 10 başarılı kadın” listesinde yer almış olan iki Türk kadın kaptandan biri olması ile duyurmuştu.

İTÜ Denizcilik Fakültesi’nden yüksek onur derecesiyle mezun olan Başak gemi ve karadaki profesyonel tecrübesinin yanı sıra denizcilik sektöründe TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) ve İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneğinde (İTÜ DEFAMED) yönetim kurulu üyeliği ve genel sekreterliği görevini yürüttü.

25 yaşından itibaren aktif olarak uluslararası denizcilik derneklerinin yönetim kurullarında görev alan Başak aynı zamanda gemilerde yaşanan taciz, mobbing ve şiddet vakalarında kadın denizcileri korumak adına hayata geçirdiği SheFarers Mentorluk Programı’yla genç kadın denizcilere gönüllü mentorluk da yapıyor.

SheFarers’ın uzantısı olarak uygulama projesi de geliştiren Başak, cinsiyet fark etmeksizin gemilerde yaşanan taciz, mobbing ve şiddet gibi olayların uygulama sayesinde anında bildirilmesini, bu proje sayesinde dünya çapındaki mağdur denizcilerin korunmasını da hedefliyor.

Esalco Lojistik Genel Müdürü Levent Çağkan Özkan ağır kaldırma operasyonları ve ağır taşımacılık, endüstriyel projelerin nakliyesi, satış yönetimi, iş geliştirme gibi alanlarda 10 yılı aşkın süredir proje yöneticiliği yapıyor.

Özellikle Hareket firmasında görev alırken Aliağa’da yürüttüğü 2 bin tonluk dev vinç taşıma operasyonu ve İzmir’de gerçekleştirdiği 65 tonluk rüzgar türbini taşıma operasyonlarıyla adını duyuran Özkan İzmir Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu.

Gelecek neslin en iyilerini ve cesaret gösteren iş profesyonellerinin ortaya konulduğu “40 yaş altı 40 profesyonel” listesi, lojistik ve dökme yük endüstrisinin yükselen yıldızlarını sergilemek üzere her yıl Antwerp’te düzenlenen fuar kapsamında özel bir jüri tarafından hazırlanıyor.

“40 yaş altı 40 profesyonel” listesine girenler gelecekte lojistik, limancılık ve denizcilik sektörlerinde endüstri lideri olabilecek, büyük potansiyele sahip olan ve bugüne kadar büyük başarılara imza atmış olan profesyoneller arasından seçiliyor.

Kaynak: Denizcilik Dergisi

GAMBYGGXYAAsFxA

Editör: Nermin İstikbal