Denizcilik Genel Müdürü KTÜ’de!

Denizcilik Genel Müdürü Ünal BAYLAN Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri ile bir araya geldi.

16. Geleneksel Kariyer Günleri kapsamında Denizcilik sektörünün öğrencilerle bir araya geldiği etkinlikte Denizcilik Genel Müdürü  Ünal BAYLAN KTÜ DUİM öğrencilerinin konuğu oldu. KTÜ Rektörü Prof.Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Muzaffer FEYZİOĞLU, fakülte ve bölüm öğretim üyeleri, Karadeniz bölgesi liman başkanları ve öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleşen konferansta Sn. Baylan öğrencilerin geleceğe dönük planlamalarına ışık tutacak nitelikte tavsiyelerde bulundu.

Denizcilik sektörüne dair birçok gelişmeyi ve projeyi öğrencilerle paylaşarak ülkemizin uluslararası konumunun ve son yıllarda ulaşmış olduğumuz başarıların altını çizdi. 2021 yılının Türk bayrak gemiler için tüm zamanların en düşük gemi tutulma vakasının yaşandığı yıl olduğunu ve bunun sıkı takım çalışmasıyla gerçekleştiğini vurguladı.

Sektöre ara eleman kazandırmak ve ülke istihdamını artırmak için meslek liselerine yaptıkları yatırımlardan bahseden  Baylan, belirledikleri 6 pilot okul ile çalışmalarını yürüttüklerini ve bu okulların müfredatlarında yaptıkları değişiklikle birlikte yabancı dil eğitimini ön plana aldıklarını, donanımlı tayfa sınıfı personel amaçladıklarını belirtti.

Konuşmalarına Türk zabitlerin sektördeki yerinden ve geleceğin kadın zabitleri için destekleyici projelerinden bahseden  Baylan sözlerini, Yeşil Liman projesi ile limanların çevreye olumsuz etkilerini en aza indirmek için yürütmüş oldukları çalışmalara ve gemi adamı ehliyetlerimizin diğer ülkelerce tanınması ile Türk gemi adamları için oluşturdukları fırsatlardan bahsederek devam etti.

Etkinlik,  Baylan'ın öğrencilerden gelen soruları cevaplamasının ardından Rektör Sn. Hamdullah Çuvalcı’nın kapanış konuşması ve plaket takdimi ile son buldu.

Editör: TE Bilişim