Salgın sırasında denizcilerin içinde bulundukları çıkmaz, mürettebat değişikliklerinde yaşanan zorluklar ve Covid-19 ile mücadele kapsamında ilan edilen karantinalar gündemdeki yerini korurken, denizciler Covid-19'un kurbanı olmaya devam ediyor. Denizcilerin ve ailelerinin karşı karşıya kaldığı zorluklara ve Hindistan'da tırmanan krizi göz ardı etmeyen önde gelen denizcilik sosyal yardım kuruluşları ve denizcilik endüstrisi bir acil yardım fonu başlattı. Fon doğrultusunda hedefin 1 milyon dolar toplamak olduğu belirtildi.

Önde gelen uluslararası denizci sosyal yardım kuruluşları bir araya geldi!

The Seafarers International Relief Fund (Denizciler Uluslararası Yardım Fonu), The Mission to Seafarers tarafından desteklenen The Seafarers 'Charity (eski adıyla Seafarers UK), ISWAN, Sailors’ Society (Denizciler Derneği) gibi önde gelen uluslararası denizci sosyal yardım kuruluşlarını bir araya getirerek kuruldu.

Hindistan'da Covid-19 vakalarının günde 400.000'den fazla artması yeni kısıtlama ve önlmlere neden olurken, dünyadaki bazı büyük limanların Hindistan, Bangladeş, Nepal, Pakistan ve Sri Lanka'ya uğrak yapmış denizciler için gemi mürettebatı değişikliklerinin yasaklanmasına neden oldu. Denizcilere ve Hindistan'daki ailelerine acil destek sağlama çağrısında birleşen hayır kurumları ise denizcilik endüstrisinin yardımına başvurdu.

Kaynaklarımızı bir araya getiriyoruz!

Yeni kurulan yardım fonu adına konuşan The Seafarers ’Charity'nin İcra Kurulu Başkanı Catherine Spencer; “Halihazırda kritik bir durumun her geçen saat daha da çaresiz hale geldiği Hindistan'daki sahneler bizi şok ediyor. Hindistan, salgına karşı mücadelesinin ön cephesinde bir krizle karşı karşıya ve bu, son 15 aydır çok büyük zarar görmüş denizcileri ve ailelerini doğrudan etkiliyor. Denizciler Uluslararası Yardım Fonu'nu oluşturmak için güçlerimizi birleştirerek amacımız, denizcilerin küresel olarak karşı karşıya kaldıkları krizin aciliyeti hakkında net bir mesaj göndermektir; Desteğin olabildiğince hızlı bir şekilde sunulmasını sağlamak için kaynaklarımızı bir araya getiriyoruz."

A.P. Møller - Mærsk de destek verenler arasında!

Oluşturulacak fona destek sözü veren şirketler arasında Anglo-Eastern, Ardmore Shipping, A.P. Møller - Mærsk, Cargill, Hafnia, IRI (Marshall Islands Flag), MSC, Pacific Basin ve V.Group bulunmakta.

Fonu destekleyen kuruluşlar adına konuşan Ardmore Shipping'in COO'su Mark Cameron; “Hindistan'daki durumun son birkaç gün içinde hızla kötüleşirken, bu benzeri görülmemiş krizin daha önce görülmemiş bir ihtiyaç doğurduğu da nettir. Hindistan'daki durum kötüleşmeye devam ederken, denizde yaşayanların çoğu aileleri için çaresizce endişeleniyor.'' ifadelerini kullandı.

Uluslararası Deniz Ticaret Odası Başkanı Esben Poulsson, insanları bir araya gelmesi için genellikle bir kriz gerekir. Denizci hayır kurumlarının bir araya gelmesi, kısa vadede önümüze çıkan zorluğun aşılarak ileriye bakma isteğini gösteriyor. Armatörleri ve denizcilik sektöründe çalışan herkesi bu girişimi desteklemeye ve şu anda denizci hayır kurumlarına olan katkınızı artırmayı düşünmeye çağırıyorum.'' dedi.

Editör: TE Bilişim