Denizcilik endüstrisinin tüm sektörlerinden önde gelen şirketler, ''Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping'' tarafından yönetilen bir projede, amonyağın deniz taşımacılığı için yakıt olarak güvenli bir şekilde kullanılmasını hızlandırmak için gerekli güvenlik parametreleri ve protokoller geliştirmek üzere bir araya geliyor.

Küresel standartlar geliştirilecek!

Lider araştırma şirketlerinin, klaslama kuruluşlarının, gemi operatörlerinin ve yakıt tedarikçilerinin bir araya geldiği projede amonyağın gemilerde yakıt olarak güvenli bir şekilde kullanılması için küresel standartlar geliştirilecek.

Projede, endüstri sıfır veya düşük karbonlu yakıtlara geçiş yaparken, amonyağın denizcilik için uygun uzun vadeli bir çözüm olarak ele alındığı belirtiliyor. Bununla birlikte, yakıt olarak amonyak kullanımınnın aşırı toksisitesi nedeniyle güvenlik sorunlarının öncelikli önem teşkil ettiği açıklandı.

Lloyd's Register, AP Moller-Maersk, MAN Energy Solutions, Mitsubishi Heavy Industries, NYK Line, Total

Finansmanını da sağlayacak olan projeye katılan ortaklar arasında Lloyd's Register'ın Dekarbonizasyon Merkezi, AP Moller-Maersk, MAN Energy Solutions, Mitsubishi Heavy Industries, NYK Line, Total ve Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon yer alıyor. Projenin 2021 yılı boyunca devam etmesi bekleniyor.

Deniz taşımacılığının işbirliğine ihtiyacı var!

Lloyd's Register Decarbonisation Program Yöneticisi Charles Haskell; "Sektörün IMO 2050 hedeflerini başarıyla karşılaması için deniz taşımacılığının işbirliğine ihtiyacı var. Bu proje, bu yolculukta önemli bir kilometre taşıdır. Her biri tedarik zincirinin farklı alanlarını temsil eden proje ortaklarıyla, yakıtın güvenli bir şekilde kullanımı ve tedariki noktasında amonyak kullanımıyla ilgili rehberlik, risk azaltmak adına alınacak önlemler ve en iyi uygulamaları geliştirmek üzere çalışmayı dört gözle bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

İlk aşamada risklerin değerlendirileceği proje, deniz yakıtı olarak amonyak kullanımındaki tasarım ve düzenlemelerdeki güvenlik önlemleri için en iyi uygulamaların geliştirilmesiyle devam edecek.

Güvenlik sonradan düşünülmemelidir!

Mærsk Mc-Kinney Møller Sıfır Karbon Taşımacılığı Merkezi'dnen Claus Winter Graugaard; "Denizcilik sektörünü karbondan arındırma hevesi ve doğru risk yönetimi kritiktir. Güvenlik sonradan düşünülmemelidir.'' dedi.

Editör: TE Bilişim