Deli ol... ..

O, haylaz ve hayalciydi ..

Babasının demirci dükkanına ugramıyor, üstelik okulu da sevdiği söylenemezdi. Hayalperest çocuk sanki başka bir dünyada yaşıyordu ...

Dünyamız o yıllarda ayrı ayrı kıtalarda ,motor denen makinanın icadı ile meşgul bir kaç tutkulu insanında yaşam alanıydı , o ise başına cok işler açıcak olan hayallerinin peşindeydi ..

Küçük ENZO ,araba denen şeyi babasının elinden tutarak götürdüğü bisiklet tekerleği üzerine takılmış ilk benzinli motorların yarışında gördü, yarışlar hoşuna gitmişti.

''Baba ,,ben yarış arabası yapıcam.. dedi. Vehayatının son anına kadar ''motor yapma tutkusuna'' adanmış bir ömür yaşadı..

O, yarış arabası motoru geliştirme rüyasından vazgeçmedi yaşadıgı sürece daha iyisini yapabilmeyi denedi , araba motoru dünyasında temel köklü yenilikler yaptı.. ..

Sanayinin gösteri alanı olan ve her yıl yapılan ''la mans -24 saat ''yarışlarında şikagolu ford 'u adeta yerle bir etti itibarını sildi ,arka arkaya 5 yıl , birincilik aldı ...

Fabrikasını savaş yıllarında uçak üretimine tahsis eden henry FORD elde ettiği büyük kazancı '' yarış araba motoru ' geliştirmeye ayırdı çünkü piyasada satışlar .."daytona yı ve la mans 'ı" kazanan marka lehine gelişiyordu.

Ford,tehlikeyi sezdi, ya pazarı kaybedecekti, ya da yarış motorlarına yatırım yaparak birinci olmalıydı , ayrıca yarış kaybetmeyi aile adına yakıştıramıyor onur meselesi yapıyordu .,

Geliştirme bütcesini nerdeyse yeni bir ford fabrikası kurabilecek miktara çıkardı ...

...

Büyük umutlarla yeni kurudugu ekibe en iyileri seçti..gt 40 devasa bir gövde ürettiler. Ford bu sefer iddialıydı ,ancak gel gör ki, Enzo Ferrrari' nin minik Cobra'sını geçemediler .

1950/60 lar deli teknisyen, aksi ,sert ve dediğim dedik ancak sezgileri cok yüksek olan Enzo'nun yıllarıydı, araba motorun nefes alışını, akcigerlerini solunum yollarınıhissediyordu..

O, atölyeciydi ,,

Atölyede uyuyor yemek yemiyor sadece bir sonraki yıl daytonayı ve la mans yarışlarında daha hızlı motor geliştirme derdi içinde saldırganlaşıyordu .

O, her seferinde zaferle döndü ,,

.....

Başarmıştı ,,

Herseyini yarış kazanmaya ve onurunu kurtarmaya seferber eden amerikalı FORD 'u kendi çöplüğü ,daytona da defalarca ,küçük hacimli cobra motoru ile geçti ..

Enzo Ferrari çalışan arkadaşlarına ödeme yapamıyacak durumda atölyesinin kapanma tehlikesine karsı bile asla vazgeçmedi ,o ,sadece yarış motorlarına odaklanmıştı yalnız ve inatçı bir DELİ idi diyor ...

Genç muhendisi.

Bugün italya bayragı kadar degerli olan ''şaha kalkmış at sembolu '' FERRARİ .

Neden ferrari ?

Ülkemizde o kadar çok ferrari varki ??

Sistemimiz onları dışlamaya ugraşmakla meşgul ...

...

Bana kalırsa ,siz siz olun, ne yapın edin hayalleri olan tutkulu deliler bulun ve onlarla aynı çağda yaşıyor olmanın onurunu tadın. 

Çoğunluk ne diyor, elalem ne diyecekmiş ., fazla aldırmayın ,, yüce amacınıza kitlenin.

''ancak kendini yaptıgı işe delicesine adanmış olanlar 

gelecegi değiştirebilir'' diyen ..ENZO FERRARİ , hayallerine büyük bedeller ödeyerek ulaştı 

günümüzde ,,marka degeri 50 milyar dolara ulaşan ,, formula.. 

mac laren -ferrari - ford rekabetinin ,, ölümler ve acıları ile dolu kıyasıya rekabetinin sonucu ulasıldı 

FERRARİ ise bu markanın kurucu babası oldu 

nefret edilen adam oldugu zamanlar bile hedefini hiç kaybetmedi 

ölümsüzleşti.. 

-- 

yarışmacı ruhunuzu hiç ama hiç kaybetmeyin 

yenilin.. korkmayın,, maglup olabiliriz 

bir sonraki zafer bizim olabilir 

.. 

haa bırak o deliyi diyeceklerdir 

yetersiz kişiler daima hezeyan yaşıyacaklardır 

aldırmayın 

.. 

ferrari öyle yaptı.. 

adı kaldı 

.. 

mehmet akyol