DEFAV ve DEFAMED, deprem felaketinden sonra yaptıkları çalışmaların özetini açıkladıkları bir basın duyurusu yayınladı.

Duyuruda şu ifadelere yer verildi.

Sevgili ağabeylerimiz,
Sevgili kardeşlerimiz,
Sevgili dostlarımız;                            27.02.2023

06.02.2023 meydana gelen ve hepimizi çok üzen deprem felaketinden sonra,DEFAV  Vakfımız ve DEFAMED Derneğimiz  olarak yaptığımız çalışmalarının özetini sizlerle paylaşmak istiyoruz.
•    Öncelikli olarak 3 mezunumuza 30,000 TL lik acil ihtiyaç yardımı yapmıştır.
•    18 adet jeneratör-kablo-yağ-yakıt-nakliye+ 2 adet projektör olarak birebir mezun ve öğrenci kardeşlerimize teslim edilmiştir ve bunun için yaklaşık 430,000 TL ödeme yapmıştır.
•    Erdem Şakar adlı mezunumuza bölgedeki ihtiyaç sahiplerinin acil ihtiyacını gidermesi amacı ile 15,000 TL ödeme yapılmıştır.
•    Şimdiye kadar toplam 16 adet konteyner dağıtımını başarı ile gerçekleştirmiştir. Bunun 10 adetinin maliyeti DEFAV tarafından karşılanmış+6 adet mezunlarımız tarafından DEFAV a bağışlanan konteynerlerinde masrafları ile birlikte yaklaşık 575,000 TL ödeme yapmıştır.4 adet ilave konteyner siparişi verilmiştir.
•    Şimdiye kadar 34 öğrencimize acil ihtiyaç için ve 5 öğrencimize burs olarak toplamda 187,000 TL olarak ödeme yapılmıştır.
•    Toplam 41 öğrencimize 12 ay süresi boyunca burs verilmesi için çalışmalar yapılmaktadır.Şu anda burs verilen öğrenci sayımız 35 öğrenci olmuştur.
•    Şimdiye kadar yaklaşık olarak 1,300,000 TL tutarında yardım vakfımız tarafından gerçekleştirilmiştir.
Son olarak istenen 4 conteyner siparişi de verilecektır.Bundan sonra,kardeşlerimize aylık burs olarak ödeme yapabilmemiz için  yardımlarınızın devam etmesi çok önemlidir.
Destekeriniz ve göstermiş olduğunuz dayanışma için çok teşekkür ederiz. 
Saygılarımızla,

DEFAV YÖNETİM KURULU
DEFAMED YÖNETİM KURULU

Editör: Nermin İstikbal