İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) mali genel kurulu, Gündüz Aybay Denizcilik Merkezi’nde yapıldı.

Denizcilik STK’larının üst düzey temsil edildiği mali kongrede bir konuşma yapan DEFAV Yönetim Kurulu Başkanı Müh. İlker Meşe, “5 Şubat 2022 tarihinde yapılan 24. olağan genel kurulumuzda, destek ve teveccühlerinizle bir dönem daha yönetim kurulu olarak seçildik. Seçildikten hemen sonra, Pandemi salgınıyla kaybedilen bir buçuk yılın yaralarını sarmak üzere hızlı bir şekilde çalışmalara başladık. Her yönetim kurulu gibi hedefimiz; kuruluşundan bu yana görev alan yönetim kurullarının emekleri ile bu günlere gelen Vakfımız sayesinde oluşturulan güvenin, birlik ve beraberliğin devamını sağlamaktı. Köklü geleneklerimizden gelen ilişkilerimizi her zaman abi kardeşlik çerçevesinde sıcak tutarak, bunu başardığımıza inanıyoruz” dedi.

Meşe şunları söyledi :

Bir yılda 73 öğrenciye burs

“Vakfımızca 66 öğrencimize 2022-2023 dönemi için yurt bursu verilmiştir. Ayrıca, vakfımız üzerinden 79 mezunları üç öğrenci, 94 mezunları dört öğrenciye burs vermişlerdir. Her ay 3 akademisyene destek, 18 aileye sosyal yardım 5 yoksul öğrenciye nakdi yardım yapılmaktadır. Her zaman ki gibi yoksul öğrencilerimizden gelen yemek ve giyim ihtiyaçları hemen karşılanmaktadır”

Her Çarşamba buluşuyoruz

“Beybabalarımızın her hafta Çarşamba günü büyük bir keyifle bir araya gelmeleriyle, eski sıcak sohbetli günlerine dönülmeye başlanmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Etrafınızdaki eski mezunlarımızı buraya davet etmekten çekinmeyiniz. Buraya gelen beybabaların sohbetlerine tanıklık etmek hepimiz için büyük keyif oluyor”

Yurdumuz doldu

“Yaz döneminde yaklaşık 160 öğrencimiz yurtta kalmaya devam ettiler. Öğrenci yurdumuz, 2022-2023 döneminin ilk yarısı doluluk olarak başarıyla tamamlandı. Ocak 2023 tarihi itibarıyla 3. Sınıf öğrencilerimizin staja gitmeleri nedeniyle azalan öğrenci sayımızdan dolayı, dört kişilik odalarda memnun kalmayan öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda tek veya iki kişilik odalara kaydırılmalar yapılmaya başladık”

Çatımızı tamir ettik

“Yurt çatısında ve aydınlıklarda meydana gelen satıh bozulması ve akmaların önüne geçmek için, artık kendi imkânlarımız ile yapmaya karar verdik. Hemen dostlarımız ile paylaştık. Aras Denizcilik İnşaat A.Ş. Elkenz Denizcilik, Sayın Fevzi Uzun, Sanmar Denizcilik A.Ş.ve Karavelioğlu Denizciliğin değerli katkılarıyla çatımızın onarımını tamamladık. NİPPON boyanın bağışladığı boyalar ve Marine Line’nin boyacı destekleri ile de tüm bina iç bölümlerinin boyası yaptırdık. Dostlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz”

Duayenlere şükran günü

“Duayenlerimiz Kapt.Refik Akdoğan ve Müh. Fahrettin Küçükşahin için şükran günü düzenledik. Bizim için çok anlamlı olan bu günde, katılımında iyi olmasından çok memnun olduk. Çok keyifli bir gün geçirdik. Abilerimize uzun ömürler diliyoruz. Büyüklerimize saygı ve değerlerinin yaşatılmasına devam edeceğiz”

Kitap gelirleri

“2022 yılı içerisinde vakfımıza yapılan kitap satış bağışlarından gelir elde edilmeye devam edilmektedir. Bu kitaplar, Mutlu Karakaya’nın yazdığı Hamit Naci kitabına İLKFER Grup Ve Tarkan Karakaya, Kapt. Refik Akdoğan’ın Kaptanın 60. Yılı ve Müh. Fahrettin Küçükşahin’in, “Söz Uçar, Yazı Kalır” kitaplarına İLKFER Grup sponsor olmuş ve gelirleri tamamen vakfa bırakılmıştır. Katkısı olanlara teşekkür ederiz. Türk Loydu Yönetim Kurulu’nda bulunan mezunlarımız Atilla Çiftçigüzeli, Yılmaz Onur ve Ufuk Teker Aldıkları hakkı huzur ücretlerini vakfımıza bağışlamaya bu yıl da devam etmişlerdir. Ayrıca Sanmar, Uzmar, Aras Denizcilik’in her zaman ki bağış ve desteklerine minnettarız. Bu örnek davranışları için kendilerine teşekkür ederiz”

Depremzedelerin yardımına koştuk

“6 Şubat 2023 günü, ne yazık ki ülkemiz bir kez daha deprem felaketine maruz kaldı. Depremde kaybettiklerimize Allah rahmet, yaralıları acil şifalar, yakınlarına da sabırlar diliyoruz. Görülmemiş şiddette meydana gelen bu felakete kayıtsız kalamazdık.

Hemen, Marmaris yangınında yaptığımız gibi, yardım kampanyası açtık. Açtığımız yardım kampanyasının bu güne kadar Mezunlarımız ve camiamızdan 1 000 000,00 TL. Bağış topladık. Bu bağışları kısa sürede organize olarak aşağıdaki gibi paylaştık.

1 ) Deprem Bölgesinde bütün mal varlığını kaybeden okullu kardeşimize 20 000,00 TL maddi yardım yapılmıştır.

2 ) Delta şirketinden 18 Adet 10,5 Kw lık Jeneratör satın alınmış ve dağıtımı, okul mezunlarımız ve aileleri başta olmak üzere dağıtılmıştır. Bu 10 Jeneratör için, 224.200,00 TL ödenmiştir. Sonradan alınan 8 adet Jeneratör bedeli, YDO KARA’da isimli olarak kurulan okullu kardeşlerimizin bağışları ile tamamlanmıştır. Bu tutara Koray Karagöz kardeşimiz de 10 000,00 TL katkıda bulunmuştur. Jeneratörlerimizden biri şu an iki engelli vatandaşımızın ısınma ihtiyacını karşılıyor.

-Konya Göksan Prefabrik konteyner şirketi ile 8 adet, tuvaletli ve mutfaklı konteyner anlaşması yapılmıştır. Konteynerler gün içinde iki tanesi teslim alınmış ve İskenderun Gelişim Hastanesi ne gönderilmiştir. Diğer 6 tanesi hafta içinde teslim alınmış ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.. Bunun için 360.000+KDV ödenmiştir.

Konteynerleri gönderdik

“İlk iki konteynerimizi İskenderun’a gönderdik ve teslim ettik. Bu konteyner nakliyesinde bizlere destek olan 2004 Mezunumuz Burak Atasoy kardeşimize de ayrıca teşekkür ederiz.

-Mk.4 öğrencimiz Kahramanmaraş’ta yakın akrabaları için maddi talepte bulunmuştur. Bu kardeşimize de 10.000 TL maddi yardımda bulunulmuştur.

-2 konteyner ise Adıyaman Petrol Rafinerisi lojmanlarına mühendis ve aileleri için gönderilmiştir. Nakliye işlerini Tarkan Karakaya kardeşimiz yapmıştır. 2 konteyner ise iki okullu kardeşimizin ailelerine teslim edilmek üzere, nakliyesi Burak Atasoy (2004 )kardeşimiz tarafından yapılarak teslim edilmiştir.

-Diğer iki tanesi ise Hatay bölgesinde iki ihtiyaç sahibine teslim edilecektir. Deprem bölgesindeki bazı ihtiyaçları karşılaması için 2008 mezunumuz Ekrem Şakar’a 15 000 TL. havale edilmiştir.

-Sizlerden gelen istekler nedeni ile 2 konteyner daha sipariş edilmiş, teslim edildikten sonra sizlerle paylaşılacaktır. Jeneratörlerin alımında ve dağıtımında büyük destekleri olan kardeşimiz Ertuğ Kemal Yılmaz’a (2001)çok teşekkür ederiz.
-Ülkemizin bu acı gününde, bir nebze olsun acıları hafifletmek için yardım eden sizleri her zaman yanımızda görmekten, desteklerinizden ve güveninizden büyük onur duyduğumuzu belirtmek isteriz”

Editör: Nermin İstikbal