Denizciler, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği (DEFAMED) tarafından düzenlenen geleneksel Cumhuriyet Balosu’nda buluştular. Marriott Hotel Asia’da düzenlenen Cumhuriyet Balosu’na birçok denizcilik STK’sı ve firması da hazır bulundu.

VR ile staj gemisi

Göreve başlar başlamaz denizcilik STK’larıyla beraber öğrenci ve mezunlarla bir araya geldiklerini belirten DEFAMED Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Teker, “YDO ruhunun gücünü arttırmak için ortaya konan projeler üzerinde yoğunlaşmaya gayret ettik. Bu kapsamda okulumuzun yatılılık binasının girişinde bulunan eski bir alanı İTÜ rektörlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde mentorluk ve etüt merkezi olarak derneğimizin bütçesini kullanarak yeniledik. Burada dijital staj gemisi projesini hayata geçirerek öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Yine aynı merkezimizde ‘Denizden elenler’ başlığı altında mezunlarımızla öğrencilerimizi buluşturmaya başladık” dedi. Teker önümüzdeki dönemde Deniz Psikoloji Derneği ile de işbirliği yapılacağını ifade etti.

Mezunlar el ele

Teker şunları söyledi :

“Okulumuzun yerleşkesinin İTÜ onayla şekilde, master planı ve yenileme projesini gerçekleştirmiş durumdayız. Okulumuzun eski yatılılık binalarının yıkım işlemleri UZMAR tarafından tamamlandı. Bu alana üç blok bina yapılması planlanıyor. Bu binaların A blok binası UZMAR tarafından karşılanacak. Teşekkür ediyorum. B blok binası imece usulüyle yapılıyor. İLKFER Grup, Beşiktaş Denizcilik, Oras Denizcilik, Ömür Grup, NEO Brokerlik, Ulusoy Denizcilik, Platin Denizcilik, Yeditepe Grubu, Onursan, Ata Römorkörcülük projenin yüzde 80’nini üstlendiler. Henüz yüzde 20’lik bir açığımız var. Arkas başta olmak üzere mezunumuz olan şirketler burada yer alacaktır. Densay Denizcilik tek başına C blok binasını üstlenmiş durumda. Fakültemizin girişinde bulunan ve denizcilik müzesi olması planlanan alanı Tuzla Belediyesi üstlendi. Bin 300 metrekare alanda, Türkiye’nin kurumsal anlamda sivil denizciliğin müzeleri içerisinde yerini alacak bir müze olacak”

Dünyada ikinci olarak ISO PAS

“ISO PAS Eğitim Merkezi DELMAR Safety tarafından yapılıyor. Dünyada sadece iki denizcilik fakültesinde olacak. Bunlardan biri İTÜ Denizcilik Fakültesi. Simülasyon merkezimizin yenilenmesini İMEAK Deniz Ticaret Odası üstlendi. Bu kapsamda başkanımızın Tamer Kıran’a da teşekkür ediyorum. Alkoç Grup da yaptığı bağışlarla okulumuzu desteklemektedir. Okulumuzu özlediğimiz standartlara kavuşturmak için yapılan bu yüce gönüllü bağışları için tüm mezunlarımızı ayakta alkışlıyorum”

Kaynak: Denizcilik Dergisi

Editör: Nermin İstikbal