Costa Concordia'nın kaptanı ve 1. Zabiti Tutuklandı

Dün gece yarısına doğru Giglio Adası yakınında kaytalıklara çarparak batan ve 3 kişinin ölümüne 70 kişinin kaybolmasına neden olan Costa Concordia kazasında gemi kaptanı Francesco Schettino ve 1. Zabit Ciro Ambrosio tutuklandı. Kaptanlar ölüme sebebiyet vermek ve gemiyi yolculardan önce terketmekle suçlanıyor.

Gemi kaptanının kazadan önce acemice manevra yaptığı da yapılan suçlamalar arasında.

Kaza sonrası olayı inceleyen savcı Francesco Verusio, Kaptan Francesco Schettino'nun birden çok ölüme sebebiyet verme, geminin batmasına neden olmak ve gemiyi bırakıp kaçmakla suçladı. Savcı, kaptanın gemiyi "Saat 23:30'da, gemide hala kurtarılmayı bekleyen pek çok yolcu varken" terkettiğini söyledi.

Verusio, kaptanın olay esnasında geminin köprüüstünde olduğunu ve adaya yakın geçmeyi "kendisi isteğiyle gerçekleştirdiğini" söyledi. Savcı Verusio'ya göre; "Gemi adaya yaklaştıktan sonra ise kaptan "çok acemice" manevra yaptı ve gemi iskele tarafından kayalıklara çarptı".

Savcı ayrıca kazanın akşam saat 21:45'te meydana gelmiş olmasına rağmen kaptanın kazayı yetkililere "çok geç haber verdiğini" de bildirdi.

 

Editör: TE Bilişim