Kurucu ailesi Lübnanlı olan Fransız deniz taşımacılığı devi CMA CGM, Beyrut limanını üç yıl içinde yeniden inşa etmek üzere bir plan sundu. Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta 6 yıldır limanda bekletildiği söylenen 2 bin 750 ton amonyum nitratın bulunduğu depoda önce yangın çıkmış ardından tüm kenti sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti. Patlamada 190'dan fazla kişinin hayatını kaybettiği, 6 bini aşkın kişinin ise yaralandığı açıklanmıştı.

CMA CGM'in 400 ila 600 milyon ABD doları arasında bir maliyetle Lübnan'ın ana deniz limanını yeniden inşa etme planlarını sunduğu açıklandı.

Alman konsorsiyumundan 7.2 milyar dolarlık öneri!

CMA CGM, Lübnan limanının yeniden canlandırması hakkında detay paylaşan tek şirket değil. Çin paydaşları ve Dubai merkezli DP World'ün de büyük projeyi incelediği bildirilirken, Hamburg Liman Danışmanlığı şirketi Colliers International'ın da dahil olduğu bir Alman konsorsiyumundan 7.2 milyar dolarlık öneri geldi. Bu öneride ayrıca limanın şehir merkezinden uzaklaştırılması çağrısında bulunuldu.

Lübnan'ın başkentinde bir konteyner terminali işletmek üzere açılan bir ihalenin, hem CMA CGM hem de MSC'nin teklif vermesiyle bu ayın sonlarında yeniden başlayacağı edinilen bilgiler arasında yerini aldı.

Editör: TE Bilişim