İnsanların kendi vücutlarıyla barışmasını teşvik etmek için başlatılan çıplak gemi yolculuğu "Get Naked Australia" sosyal medyada gündem oldu. Kullanıcılardan bazıları turu eğlenceli bulurken bazıları ise çıplaklık turunu "iğrenç" olarak nitelendirdi.

Avustralya’nın Sidney kentinden hareket eden ve içerisinde sadece çıplak yolcular taşıyan cruise gemisi sosyal medyada gündem olurken birçok tartışmayı da beraberinde getirdi.

İnsanların kendi vücutlarıyla barışmasını teşvik etmek için başlatılan “Get Naked Australia” turuna katılmak için tek gereken şey gemide çıplak durmak. 

Geminin ilk turuna çıkmasıyla birlikte sosyal medyada da kullanıcılar fikir ayrılığı yaşadı. Bazı kullanıcılar söz konusu gemi turunu “özgürlük eylemi” olarak yorumladı. Bir sosyal medya kullanıcısı ise “Keşke Avustralya’da yaşasaydım”dedi. Bazıları ise söz konusu çıplaklık turunu “iğrenç” ve “saygısız” olarak nitelendirdi. 

Gemi, sosyal medyada gündemini korurken, tur organizatörleri bir sonraki çıplak gezinin Aralık ayında düzenleneceğini açıkladı. Şimdiden çıplak 125 kişinin tur için hazır olduğu belirtildi ve yeni turların düzenleneceği duyuruldu.

Kurucu Brendan Jones, Get Naked Australia’yı 2017’de ilk kez ortaya çıkardı. Kısa sürede 100 binden fazla kişinin takibine giren çıplak tur, sosyal medyada da gündem oldu.

Brenda, geziyle ilgili, “Amaç eğlenmek, kendi bedeninizi görme şeklinizi geliştirmeye ve çıplaklıkla ilgili damgalanmayı ortadan kaldırmaya yardımcı olmak” dedi.

İnsanların okyanusta çıplak yüzme keyfini asla yaşayamayacağı bir dünya istemediğini de söyleyen Brenda, “Avustralya’daki natürist kültürü yeniden şekillendirmek istiyoruz” dedi.

Brenda, Get Naked Australia gemisinin, gezi sırasında yasal gerekliliklere bağlı kaldığını da açıkladı.

Editör: Nermin İstikbal