Çiçek Referandum Tarihi Verdi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Anayasa değişikliğinin referanduma gidileceğini belirterek, 'Gidilmediği takdirde tüm kurumlar yıpranır. Anayasa yapıyorsunuz ve bunu milletten kaçırıyorsunuz, millete götürmek için ayak diriyorsanız, kim ayak diriyorsa bu o kurumun bir itibar kaybına sebebiyet verir' dedi. Katıldığı bir televizyon programında, 8. maddenin reddedilmesini değerlendiren Çiçek, 'O maddeyi iyi anlatamamış olabiliriz, maddenin oylandığı gün şehit cenazeleri ve terör yaşanması da etkili oldu'' dedi.

Çiçek, referandumun temmuz ayı sonu gibi olabileceğini, kanuna göre, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra 60 günü takip eden ilk pazar günü referandumun yapılacağını hatırlattı. Son günlerdeki gelişmeleri de değerlendiren Çiçek, 'Belden aşağı vurarak siyaset yapılmasını da ben şahsen doğru bulmam. Sayın Baykal'ı geçmiş olsun, diye aradım. Siyaset, nezakettir. Neyi yapıyorsak nezaket çerçevesinde yapmamız lazım.

Gerçeği ortaya çıkaracak olan yargıdır'' dedi. Referandum öncesinde komplo iddialarına ilişkin de 'Komplolardan artık Türkiye bıktı, usandı. Kahvaltı yerine komplo yiyoruz, öğle yemeği yerine komplo içiyoruz. Komplo sektörü maşallah yüzde yüz kapasiteyle çalışıyor'' diye cevap verdi.

Editör: TE Bilişim