Chevron, tankerlerin amonyak taşımak için nasıl kullanılabileceğini keşfetmek için Yunanistan'ın Angelicoussis Grubu ile iş birliği yapıyor.

Ortaklığın, amonyağın teknik ve ticari fizibilitesini, özellikle petrokimya, enerji ve mobilite pazarları için bir ihracat olarak geliştirmeyi amaçlayacağı açıklandı.

ABD'li süper majör, Chevron Shipping Company ve Angelicoussis'in enerji geçiş kolu Green Ships'in amonyak taşıma pazarını, mevcut altyapıyı, amonyağın güvenlik yönlerini, potansiyel yeni nesil gemi gereksinimlerini ve ABD Körfez Kıyısı ile ABD arasında amonyak taşımak için bir ön sistemi değerlendireceğini söyledi. 

Chevron Shipping Company'nin başkanı Mark Ross, LinkedIn aracılığıyla yaptığı açıklamada, yeni anlaşmanın amonyağın deniz taşımacılığını ve amonyakın güvenli ve sürdürülebilir bir deniz yakıtı olarak kullanımını geliştirmeye ve ilerletmeye yardımcı olacağını söyledi.

İki şirket arasındaki ortaklık 2000 yılına kadar uzanıyor ve o zamandan beri geleneksel gemilerden çok sayıda LNG taşıyıcısının yanı sıra enerji geçiş girişimlerine ilişkin ortak çalışmaları içerecek şekilde büyüdü.

Angelicoussis Group CEO'su Maria Angelicoussis, "Bu çalışmada Chevron Shipping Company ile iş birliği yaparak, endüstrilerimizi daha düşük karbonlu operasyonlara geçişe hazırlamak için anlamlı bir katkı sağlamayı amaçlıyoruz.Uzun yıllara dayanan deneyimimizi birleştirerek. Chevron'un enerji sektöründeki engin deneyimi ile sıvı ve gaz enerji kaynaklarının deniz yoluyla taşınmasında bu çaba için sağlam bir temel oluşturuyor.” dedi.

Editör: Nermin İstikbal