Dünyanın en önemli kruzaviyer gemisi işletmecilerinden Carnival Cruise Line’ın yolcu gemisi Carnival Ecstasy Aliağa’ya söküme gönderiyor.

Carnival Ecstasy adlı kruvaziyer 31 yıllık hizmetin ardından 15 Ekim’de Alabama’nın Mobile limanında son yolculuğunu tamamladı . Şirket bu yılın başlarında, filosunu modernize etmeye çalışırken gemiyi emekliye ayırma planlarını açıklamıştı.
M/S Ecstasy 31 yıl boyunca dünyanın her yerine 2 bin 300’den fazla sefer yaptı ve hizmet verdiği süre boyunca yaklaşık 5,5 milyon yolcu taşıdı.

Aliağa’ya söküme gelen Carnival Ecstasy , Wartsilatersanesi tarafından inşa edildi ve 1991 yılının nisan ayında seferlerine başladı. Gemi, yeni bir gemi sınıfında inşa edilen ikinci gemiydi ve Carnival’ın rakiplerinin 2000’den fazla yolcu alabilecek daha büyük yolcu gemilerini tanıtmasına yanıt olarak inşa edildi. O zamanlar, 70.000 grostonluk gemi şimdiye kadar yapılmış en büyük gemilerden biriydi.

Gemi kariyerinin sonlarına doğru, şirket tarafından 5 gün veya daha kısa süreli daha kısa yolculuklar için ayrılmıştı. Ecstasy’nin yerini yaklaşık 10 yaş daha genç olan Carnival Spirit alacak .

Carnival Ecstasy, Covid-19’un başlangıcından kısa bir süre sonra dört gemisini daha seferden almış, bu gemilerden üçü, Fantasy, Imagination ve Inspiration Türkiye’ye hurdaya gönderilmişti. Şirketin dördüncüsü gemisi de Çinli bir operatöre satıldı, ancak 2022’de o da hurdaya da gitti.

Editör: Nermin İstikbal