ABD'den Karadeniz Tatbikatı

Bulgaristan Savunma Bakanlığı, Bulgaristan, Romanya ve ABD deniz kuvvetlerinin Karadeniz'de ortak tatbikat yapacaklarını bildirdi.

Savunma Bakanlığı Basın Merkezi'nin açıklamasında, Romanya'nın Köstence şehri açıklarında 11 Mart'ta başlayacak tatbikata Bulgaristan'ın "Drizki" firkateyinin, ABD'den ise "USS Truxtun" savaş gemisinin katılacağı bilgisi yer aldı. ABD savaş gemisinin 12-14 Mart tarihlerinde Bulgaristan'ın Varna limanını ziyaret edeceği açıklandı. Ortak tatbikatın yabancı savaş gemilerin Bulgaristan karasularını ziyaret ettiği, "PASSEX" olarak adlandırılan tatbikat türünden olduğu belirtilen açıklamada, tatbikatın amacının NATO ülkelerinin birimleri arasında uyum ve işbirliğinin arttırılması olduğu kaydedildi. Mürettebatlar arası iletişimin artırılması için düzenlenecek tatbikat senaryosuna göre, ortak tatbikatta taktik manevralar, veri değişimi, deniz yüzeyi ve su altındaki ortamın aydınlatılması, gemi ile helikopter arasında yük transferi gibi çalışmalar yapılacak.

Açıklamada, üçlü ortak tatbikatın 2013 yılında planlandığı ve Ukrayna'da yaşanan son gelişmeler ile ilgisinin olmadığı vurgulandı.

Editör: TE Bilişim