İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi mezunu Türkiye Cumhuriyeti 27. Başbakanı Binali Yıldırım İstanbul’da İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğrencileri Göktuğ Yıldız ve Salih Şekeryapan ile bir araya geldi.

Öğrencilerin yaklaşık bir yıldır sürdürdükleri ‘Denizciliğin ve İlgili Sektörlerin Denizci Öğrencilere Tanıtılması’ ve ‘Denizcilik Kariyer Havuzu’ çalışmalarını dinledi.
Bu çalışma kapsamında denizcilik sektörünün değerli isimleriyle görüşme imkanı yakaladıklarını söyleyen öğrenciler, bu görüşmelerinde söz konusu isimlerin kariyerlerine yönelik sorular da yönelterek arkadaşlarına yol göstermeyi amaçladıklarını belirttiler.

Genç Denizciler yaptıkları bu projenin hedefi ve yöntemi açısından Türkiye’de bir ilk niteliği taşıdığını da ifade ederken, beşten fazla ülkeyle iş birliği yaptıklarını da açıkladılar.

Öğrenciler, bu görüşmelerinde Başbakan Binali Yıldırım’ın bilgi, deneyim ve tecrübelerinden istifade etme fırsatı buldular, yapmış oldukları çalışmalardan ötürü her iki genci de tebrik eden Binali Yıldırım öğrencilere her zaman arkalarında olduğunu söyledi.

Editör: Nermin İstikbal