Uluslararası denizcilik kuruluşu BIMCO, ağır siklet deniz taşımacılarının, zamanlı çarter partileri için Karbon Yoğunluğu Göstergesi operasyonları maddesiyle ilgili bu hafta yaptığı yaygın eleştirilerinin ardından, tavsiyeyi dikkate alacağını söyledi.

Bu hafta açık bir mektupta, Mediterranean Shipping Company (MSC), AP Moller – Maersk, Oldendorff Carriers, Trafigura ve Vitol dahil olmak üzere armatörler ve kiracılar, kiracıları kiraladıkları gemilerin CII performansından sözleşmeye dayalı olarak sorumlu tutan maddeyi şiddetle eleştirdiler.

BIMCO'nun genel sekreteri ve CEO'su David Loosley yanıt olarak şunları söyledi: “Pek çok üyemizden hem olumlu hem de olumsuz yapıcı yorumlar aldık. Bu içgörü, hâlihazırda yayınlanmış maddeler ve gelecekteki maddelerin geliştirilmesi için paha biçilmezdir. Üyelerimizin karmaşık düzenleyici bir ortamda ticari olarak faaliyet göstermelerine yardımcı olacak çözümler aramaya devam edeceğiz.”

BIMCO, birçok paydaşın CII düzenlemesinin karmaşıklıklarını yorumlamak için hala mücadele ettiğini kabul etti. Aynı zamanda BIMCO, maddenin pratikte nasıl çalıştığını ve CII yönetmeliğinin nasıl anlaşılacağını açıklamak için ücretsiz web seminerleri ile birlikte eğitim sunmaya devam ediyor.

Danimarka merkezli kuruluş yaptığı açıklamada, "BIMCO, CII yönetmeliği yürürlüğe girerken gelişmeleri izlemeye devam edecek" dedi.

Editör: Nermin İstikbal